Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studija Deloittea

Metro s prometom od 99 milijardi dolara prvi put pretekao Tesco

metro
Arhiv Vl-a
12.01.2010.
u 08:24

Tesco je u 2008. godini ostvario tri milijarde manji promet od Metroa, odnosno 96 milijardi dolara, dok je američki trgovački lanac Wal-Mart zadržao vodeću poziciju.

S ukupnim prometom od 99 milijardi dolara (68 milijardi eura) u 2008.  njemački maloprodajni div Metro prvi je put pretekao britanski Tesco postavši po prometu treći trgovački lanac u svijetu, pokazala je studija tvrtke Deloitte.

Tesco je u 2008. godini ostvario tri milijarde manji promet od Metroa, odnosno 96 milijardi dolara, dok je američki trgovački lanac Wal-Mart zadržao vodeću poziciju. Ostvareni promet američkog diva iznosio je, naime, 410 milijarda dolara. Drugo mjesto i dalje drži francuski lanac Carrefour s ostvarenih 127 milijarda dolara prometa.

Prosječna neto profitna marža 250 vodećih maloprodajnih lanaca pala je sa 3,7 na 2,4 posto. Razlog tomu je, objašnjava se, manja potrošnja tijekom gospodarske krize. Izbijanju Metroa na treće mjesto ljestvice "kumovalo" je i jačanje eura u odnosu na dolar.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije