Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Mastercard širi globalnu mrežu za razvoj gradova

Mastercard
22.11.2019.
u 13:09

City Possible je novi model urbane inovacije u kojoj globalna mreža gradova, kompanija i zajednica rade zajedno na promicanju inkluzivnog i održivog urbanog razvoja

Na događaju Smart City Expo World Congress (SCEWC) u Barceloni Mastercard je objavio širenje svoje mreže City Possible na 60 i više gradova koji se priključuju rastućoj globalnoj zajednici gradova. City Possible je novi model urbane inovacije u kojoj globalna mreža gradova, kompanija i zajednica rade zajedno na promicanju inkluzivnog i održivog urbanog razvoja koji je usmjeren na rješavanje ključnih izazova u današnjim gradskim zajednicama.

Godinu dana nakon pokretanja javno-privatnog partnerstva City Possible ovaj model je postigao značajan napredak u pomoći gradovima tako što je pojednostavio javni prijevoz, povećao pristup gradskim uslugama te je unaprijedio urbanističko planiranje i doprinio poboljšanju kvalitete života za stanovnike. Kroz jedinstveno partnerstvo s Harvard (TECH), City Possible je okupio čelnike gradova na nizu skupova kako bi razmijenili znanje u New York Cityju, Las Vegasu, Melbourneu, Bostonu, Medellinu, Buenos Airesu, Dublinu i sad u Barceloni kako bi identificirali zajedničke izazove, razmijenili saznanja i odabrali mogućnosti za širu suradnju.

„Gradovi širom svijeta dijele slične probleme – prije svega izazove izgradnje snažne lokalne ekonomije i prosperiteta za sve“, rekao je Miguel Gamiño, izvršni potpredsjednik za poslovna partnerstva i voditelj globalnih gradova u Mastercardu. „Okupljanjem gradskih čelnika da se izbore sa zajedničkim izazovima i povežu ih s uvidima i rješenjima akademika, poduzeća i nevladinih organizacija, City Possible predvodi put da gradovi postanu inkluzivniji i održiviji, oslanjajući se na kolektivnu stručnost i resurse svih dionika.“

Mastercard je također razvio City Insight koji se naslanja na model City Possible, a omogućava gradskim čelnicima da koriste analitičke podatke kako bi bolje razumjeli ekonomiju svojih zajednica. Alat je razvijen u Dublinu, Londonu i Helsinkiju kako bi pomogao kreatorima u procjeni ekonomskog utjecaja planiranih ili neplaniranih događaja na njihovo lokalno gospodarstvo. City Insights je alat dostupan članovima modela City Possible kao pogodnost jer su dio rastuće globalne mreže koja za cilj ima rješavanja problema gradova. Članovi City Possible mogu koristiti ovaj alat za ublažavanje utjecaja prirodnih katastrofa, prepoznavanjem mogućnosti za lokalna ulaganja i donošenje utemeljenih odluka o smjeru budućih politika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije