Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pevec:

Lanjska dobit u zadržanu dobit i za stjecanje vlastitih dionica

Pevec
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
14.05.2019.
u 10:29

Pevec je u 2018. ostvario dobit nakon oporezivanja u iznosu od 139,58 milijuna kuna

Uprava i Nadzorni odbor Peveca predlažu glavnoj skupštini, sazvanoj za 10. lipnja, da se veći dio prošlogodišnje neto dobiti ili iznos od 132,6 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, a nešto manje od sedam milijuna kuna u rezerve za stjecanje vlastitih dionica, priopćeno je u utorak iz tog trgovačkog lanca.

Pevec je u 2018. ostvario dobit nakon oporezivanja u iznosu od 139,58 milijuna kuna.

Uprava i Nadzorni odbor predlažu da se u rezerve za stjecanje vlastitih dionica rasporedi 6,97 milijuna kuna, a u zadržanu dobit 132,6 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Glavnoj skupštini predlaže se i donošenje odluke o davanju razrješnica članovima Uprave i članovima Nadzornog odbora u prethodnoj poslovnoj godini te imenovanje BDO Croatia d.o.o. za revizora za poslovnu 2019. godinu.

Inače, prošle je godine Pevec, prvi put nakon stečaja (2009.), isplatio dividendu dioničarima, u iznosu od 80 milijuna kuna, ili 61 kunu po dionici, čime je za dividendu isplaćeno 75 posto ukupne dobiti iz 2017. godine.

Trgovački lanac Pevec posluje od 1990. godine, ima 24 prodajna centra, zapošljava oko 2.000 djelatnika i kupcima nudi više od 50 tisuća artikala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije