Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve popularniji cikloturizam

Lani na bicikl s turističkim motivima sjelo - 5,5 milijuna Nijemaca

bicikl
Foto: pexels.com
09.03.2019.
u 07:30

Naše su turističke vlasti prepoznale trend, pa već nekoliko godina potiču gradnju i unapređenje cikloturstičke infrastrukture u svim dijelovima zemlje

Hrvatski turizam, koji snažno ovisi o svojim najbrojnijim gostima NIjemcima, može na njih računati i kad je u pitanju cikloturizam. Lani je na bicikl s turističkim motivima sjelo osam posto njemačkih građana, odnosno njih čak 5,5 milijuna. To je novi rekord, objavili su tijekom burze turizma ITB u Berlinu predstavnici Kluba njemačkih biciklista ADFC. 

- Biciklizam u Njemačkoj postaje sve popularniji, broj biciklista i biciklističkih vožnji iz turističkih razloga raste kontinuirano, a  osim što raste  broj izleta na dva kotača, raste i dužina putnih pravaca na koje se biciklisti odlučuju - kazao je Frank Hofmann, zamjenik predsjednika ADFC-a, na ITB-u Berlin, koji je otkkrio i kako je analiza pokazala da većinu cikloturista na biciklističke ture motiviraju dobra hrana i kulturne atrakcije.

Njemačka, koja svijetu godišnje daje zamalo 40 miljuna turista, i sama je receptivana turistička zemlja, koja je sve popularnija i kao cikloturističko odredište. Hrvatsku, pak, za odmor bira oko 2,9 millijuna njemačkih građana, a sve više ih stiže sa svojim biciklima ili dvokotače iznajmljuje u destinaciji. Hrvatske su turističke vlasti prepoznale ovaj trend, pa već nekoliko godina potiču gradnju i unapređenje ciklotursitičke infrastrukture u svim dijelovima naše zemlje.  

>>Poslovi u turizmu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije