Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODNIK

Kvaliteta privatnih i državnih fakulteta još nije raščlanjena

19.10.2008.
u 16:52

Zaposlenik sa “samo” završenim fakultetom zadovoljava danas rijetko kojeg poslodavca. Većina priznaje da je fakultetska naobrazba samo temeljno znanje, koje je potrebno usavršavati. No kao što se nekad cijenio studij završen u inozemstvu, danas su, usto, na cijeni dobili i domaći privatni fakulteti.

No treba li raditi takvu podjelu? Većina nije sigurna i smatra da je riječ samo o još nedovoljno razvijenom domaćem tržištu, na kojemu je razvoj privatnim fakulteta tek u počecima. S vremenom se ta razlika neće raditi, kvaliteta će biti vidljivija te će ona i biti odlučujuća kada se bude govorilo o dobrom ili lošem fakultetu.

No, sve brži razvoj u svim sektorima i sve veći zahtjevi kupaca ili klijenata ionako od svakoga zahtijevaju dodatno usavršavanje, bilo da ga potencira poslodavac ili sam zaposlenik, što se danas i više cijeni. U svakom slučaju, među mladima je danas vrlo upitno kamo se usmjeriti i je li bitan već odabir između gimnazije i strukovne škole, a poslije privatnog ili državnog fakulteta. Pa su dodatno i sve više njihove želje potisnute trendovima na tržištu. A trend je – biti menadžer s dodatnim certifikatima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije