Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22. Dani polja duhana

Kvaliteta i prinosi dobri, traži se i potpora države

Kanfanar: Obilazak tvornice BAT i predstavljanje novih investicija
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
05.10.2022.
u 07:04

Najboljim proizvođačima duhana dodijeljena je nagrada Duhanac.

Unatoč izazovnoj proizvodnoj godini, obilježenoj ekstremnim vremenskim uvjetima suše, pa poplava, uz višestruki porast proizvodnih troškova, posebice energije, kvaliteta dosad ubranog duhana je dobra, a prinos solidan, čulo se na jučerašnjim 22. danima polja duhana u organizaciji Hrvatskih duhana, najvećeg domaćeg otkupljivača duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje unutar BAT grupe.

Imad Ud-din Muhammad, direktor Hrvatskih duhana, kazao je kako će u narednom razdoblju nastojati što više povećati efikasnost proizvodnje i kvalitetu, koji jamče održivost proizvodnje. No istovremeno očekuju podršku Ministarstva poljoprivrede u održanju ostalih proizvodnih troškova pod kontrolom, naglasio je.

Zvonko Kolobara, generalni direktor BAT-a Adria rekao je da su usred velike transformacije poslovanja, a Hrvatska je u središtu te transformacije.

- Investirali smo preko 600 milijuna kuna u proizvodnju novih kategorija proizvoda, grijanih duhanskih proizvoda, a ukupno 1,1 milijardu kuna od preuzimanja TDR-a 2015. Hrvatska je postala proizvodno i distributivno središte za EU, kako za uređaje novih kategorija iz logističkog HUB-a u Rijeci, tako i za duhan, iz logističkog HUB-a u Pitomači iz kojeg se duhanom opskrbljuju tri BAT-ove europske tvornice - istaknuo je. Najboljim proizvođačima duhana dodijeljena je nagrada Duhanac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije