Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže vladu ekonomskog napretka

Kuštrak pozvao J. Kosor da smijeni ministre i pozove najbolje u zemlji

HUP
Boris Ščitar
21.10.2009.
u 17:44

Poziv na rekonstrukciju Vlade i ponuda da se u novom ministarskom sastavu nađe i netko od poslodavaca poslan je s HUP-ove konferencije za novinare.

Damir Kuštrak, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca, pozvao je Jadranku Kosor da rekonstruira Vladu i “privede k sebi najbolje i najkvalitetnije ljude koje ova zemlja ima da bi narodu vratili nadu”.

Premijerka, kazao je, može računati i na nekoga od aktivnih članova HUP-a, ili pak predstavnika šire poslovne zajednice, ali Kuštrak je odbio odgovoriti na izravno pitanje je li osobno zainteresiran za mjesto u Vladi.

Poziv na rekonstrukciju Vlade i ponuda da se u novom ministarskom sastavu nađe i netko od poslodavaca poslan je s HUP-ove konferencije za novinare na kojoj su bili Damir Kuštrak, Đuro Popijač, Ivan Miloloža i Vladimir Ferdelji koji su istaknuli da Hrvatska mora iz temelja mijenjati ekonomsku politiku, a to J. Kosor ne može učiniti sa savjetnicima koji su lani u ovo vrijeme govorili da će Hrvatska imati četiri posto rasta.

- Ljudi koji tada nisu bili kadri prepoznati ni trend ne mogu napraviti potreban zaokret. Hrvatskoj treba nova ekonomska doktrina - kazao je Vladimir Ferdelji.

U upućenim se krugovima čuje da Kuštrakov javni poziv “svim političkim sudionicima da stave glave skupa i preuzmu svoj dio odgovornosti za stanje u zemlji” nije puko soliranje. U pokušaju da postigne socijalni sporazum J. Kosor spremna je i na kadrovsko pojačanje iz HUP-a, ali nije još određeno tko bi to mogao biti.

Utjecajni hadezeovci ne prihvaćaju u posljednje vrijeme izrazito kritičnog Ivicu Mudrinića. Kuštrak im je također previše oporbeno obojen pa dobre izglede da zasjednu u ministarsku fotelju imaju Đuro Popijač, ravnatelj HUP-a, ili Ivan Miloloža, vlasnik i predsjednik uprave Munje.

O imenima u HUP-u danas nisu htjeli govoriti, a sam Miloloža kazao je samo da je gospodarstvo pred teškim razdobljem. Sve se češće čuje i mišljenje da se kriza vladanja neće moći prebroditi bez izvanrednih izbora. Kuštrak, pak, kaže da se do nove ekonomske politika mora doći konsenzusom, jer nitko nije kadar napraviti potreban zaokret.

Ključne riječi

Komentara 7

NE
neos
10:57 26.01.2010.

Uopće nije bitno tko obavlja koju funkciju. Potrebno je promijeniti ZAKONE, jer su oni u Hrvatskoj u INTERESU STRANIH FINANCIJSKIH LOBIJA A NA ŠTETU DOMICILNOG STANOVNIŠTVA. Osobno mislim da bi POVRATAK DEKALOGU bez ikakvog kompliciranja doveo do zbiljskog povratka uu Rajski vrt ( bez pretjerivanja, pravog, realnog). Dali je to moguće u AGNOSTICIZMU ? Prije nas čeka nešto drugo, što ? Zaključite sami !

CA
CaptMikulaMali
17:00 23.10.2009.

Ovaj Kuštrak nema pojma o politici! Jaca ipak ima više glasova od njega, onj jedan jedini od onog izdajnika što je uteko sa malo vitra i to joj ipak daje za pravo da sastavlja vladu od lopova koji se njoj sviđaju.

OB
-obrisani-
19:39 21.10.2009.

Kuštreku svaka ćast i skidam mu kapu napokon su privatnici shvatili da ovako dalje ne može i da ova vlada vodi državu u propast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije