Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijski stručnjak

Upozorenje: Kupci bitcoina moraju biti spremni na veliki gubitak novca

Bitcoin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
17.12.2017.
u 19:54

Financijski stručnjak Andrew Bailey kaže kako je malo poznato o tome što potiče cijenu bitcoina i zato sve upozorava da pripaze kod ulaganja u bitcoin.

Jedan od najvećih britanskih financijskih stručnjaka i bankar Andrew Bailey za BBC je izjavio: Ako želite uložiti u bitcoin budite spremni izgubiti svoj novac.

Ističe kako je nedostatak podrške vlade i središnjih banaka za ovu najpopularniju digitalnu valutu bio dovoljan dokaz da je ulaganje u bitcoin jako nesigurna investicija. Dodao je kako je kupnja bitcoina slična kockanju jer ima istu dozu rizika. 

- Ako pogledate što se s bitcoinom dogodilo ove godine, ja bi bio vrlo oprezan. Nama je zapravo malo poznato o tome što potiče cijenu bitcoina i zato bi sve upozorio da pripaze kod ulaganja u bitcoin koji nije ni prava valuta - rekao je Bailey. 

Pogledajte i što će se promijeniti uvođenjem eura:

Bitcoin
1/10

Komentara 20

Avatar Aristarhh
Aristarhh
20:11 17.12.2017.

Sofisticirani financijski inženjering. Zadnji plate sve.

Avatar Jana
Jana
20:15 17.12.2017.

Naivci koji žele brzu zaradu će ostati kratkih rukava pa će ih spašavati Pernar.

FI
Fijaker13
20:59 17.12.2017.

Ispravno je da ulagaci mogu ocekivati nagli oad vrijednosti. Najme, cak i oni koji su usli u ovu ‘igru’ tek pocetkom studenog imaju ‘zaradu’ vecu od 100%. Dakle, mogu izvuci pocetni ulog i ‘igrati’ dalje za novac od ‘casina’.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije