Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak godine

Krašu rast neto dobiti od 48%, Atlanticu rast gotovo 18%

kraš
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
30.04.2018.
u 09:13

Atlantic Grupa u prvom tromjesečju ove godine ostvarila je neto dobit nakon manjinskih interesa od 61,7 milijuna kuna

Atlantic Grupa u prvom tromjesečju ove godine ostvarila je neto dobit nakon manjinskih interesa od 61,7 milijuna kuna, što je gotovo 18 posto rasta u odnosu na prvo tromjesečje 2017. godine, a rasli su i prihodi kompanije.

– Nakon izvrsne 2017., u kojoj su unatoč izazovima u okruženju ostvareni odlični rezultati, izvještaji iz prvog kvartala potvrđuju da smo i u 2018. na tragu ostvarenja očekivanja – istaknuo je predsjednik uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. Naveo je kako su na svim značajnim tržištima ostvarili zavidan rast prihoda, demonstrirajući nesmanjeni fokus i na razvoj vlastitog asortimana i na razvoj distribucijskog poslovanja.

Na rast prodaje najviše je utjecala grupa delikatesni namazi od 15,9 posto, kava koja je rasla 14,7 posto, a nosi više od petine prihoda cijele kompanije, te slatko i slano s rastom od 10,1 posto.

Kraš grupa u prvom tromjesečju ostvarila je četiri milijuna kuna neto dobiti, 48 posto više nego u istom razdoblju godinu prije, što zahvaljuje rastu prihoda. Prihodi su narasli na 223 milijuna kuna, odnosno za 10 posto u odnosu na isto razdoblje godinu prije, a kako su konsolidirani rashodi grupe rasli po stopi od 9,8 posto, stvorio se prostor za veći rast dobiti. Prodaja na domaćem tržištu je rasla, ali je Kraš zadržao visok udio prihoda ostvarenog izvozom. Značajnije povećanje izvoza ostvareno je u Saudijsku Arabiju, Australiju, Kanadu, BiH, Makedoniju kao i na tržišta zemalja zapadne i srednje Europe.

Komentara 1

IT
I-To
11:34 30.04.2018.

Lako je imati plus u shvaćen ako si bio prije loš te cifre ne kažu ništa.Drugi puta molim u € sume prije posle .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije