Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješna 2017.

Adris zaradio 374 milijuna kuna, a uložili pola milijarde kuna

Ante Vlahović
Borna Filic/PIXSELL
27.04.2018.
u 06:30

Poslovni prihod u prošloj je godini iznosio 4,99 milijardi kuna, dok je prihod od prodaje robe i usluga iznosio 4,37 milijardi kuna.

Adris grupa je u 2017. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 5,54 milijarde kuna. Poslovni prihod iznosio je 4,99 milijardi kuna, dok je prihod od prodaje robe i usluga iznosio 4,37 milijardi kuna. Prihodi od prodaje rasli su više od deset posto u odnosu na godinu ranije. Sve su tvrtke rasle dvoznamenkastim stopama, a uloženo je više od 500 milijuna kuna tijekom godine.

Rast 33 posto

Prošle su godine Adrisove tvrtke ostvarile su dvoznamenkasti rast neto dobiti, a, gledajući konsolidirano, rast iznosi 33 posto. Neto dobit iznosi 374 milijuna kuna, a Nadzorni odbor rovinjske tvrtke odlučio je predložiti Glavnoj skupštini dividendu od 17,5 kuna po dionici. Prvi čovjek Adris Grupe, Ante Vlahović istaknuo je potpisivanje ugovora o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu s HUP-om Zagreb ključnim poslovnim potezom godine za nama.

– Stvoreni su preduvjeti za cjelogodišnje poslovanje i povećanje operativnih, financijskih i drugih sinergijskih učinaka, čime Adris jača svoju temeljnu djelatnost. Širenjem svoga turističkog portfelja u rastuća hrvatska odredišta, stvorena je jedna od vodećih hotelskih tvrtki koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima u nas – poruka je Vlahovića. Za Adris Grupom je uspješna godina u kojoj su pojačali svoju poziciju na turističkoj mapi Hrvatske, a očito je da zadržavaju politiku snažnog ulaganja jer najavljuju plasman oko 2,4 milijarde kuna u srednjem roku. Maistra, hotelski dio poslovanja Adrisa uz povećanje prosječne cijene noćenja od pet posto te veći broj ostvarenih noćenja uspjela je povećati prihode za 13 posto na 1,14 milijardi kuna. Ostvarena neto dobit iznosi 162 milijuna kuna, što predstavlja rast od 14 posto u usporedbi s ostvarenjem u prethodnoj godini. Kompanija je lani uložila 510 milijuna kuna, a do 2021. planira u podizanje kvalitete usluge plasirati još dvije milijarde kuna. time bi 95 posto hotelskih kapaciteta biti na najvišoj razini ponude.

 

CO vodeći osiguravatelj

Cromaris je tijekom prošle godine ostvario skok prihoda od izvoza koji čini 77 posto prihoda od prodaje. U kompaniju je uloženo ukupno 900 milijuna, a lani je ostvarila i solidnu neto dobit. Planira se uložiti još 400 milijuna kuna u Cromaris. Croatia osiguranje je pak zadržalo vodeću poziciju na hrvatskome tržištu, s ukupnim udjelom od 28,5 posto. Kompanija je i 2017. godine poslovala s izuzetno visokim rastom neto dobiti pa je ponovila uspjeh i podebljala dobit za novih 45 posto na 254 milijuna kuna. Najava konkretnih akvizicija na osiguravajućem tržištu još nema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije