Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD I RASPRODAJA BITCOINA

Kapitalizacija najpopularnije kriptovalute pala ispod 100 milijardi $

Bitcoin
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL
16.11.2018.
u 15:02

Od rujna se cijena relativno stabilizirala, oscilirajući u rasponu od 6000 do 7000 dolara

Dok je prije godinu dana za bitcoinom vladala groznica kupnje, sada vlada groznica (ras)prodaje. Najpopularnija kriptovaluta pala je ispod razine od 6000 dolara, a u četvrtak poslije 15 sati njome se trgovalo po 5386 dolara, prema podacima Bitstampa. Nakon više od godinu dana tržišna kapitalizacija bitcoina manja je od 100 milijardi dolara.


Prema podacima CoinMarketCapa, tržišna kapitalizacija je 95,4 milijarde dolara što je rezultat globalne rasprodaje koja traje već dva dana. Razlog, prema sudu pojedinih inozemnih analitičara, dijelom leži u očekivanjima podjele druge velike kriptovalute, bitcoin casha. Marshall Hayner, osnivač platnog servisa koji koristi kriptovalute Metal Pay, smatra da će bitcoin uskoro biti pod dodatnim pritiskom jer sve više blijede očekivanja da će tržište postati snažnije krajem godine, prenosi CNN Money.

Podsjetimo, krajem 2017., cijena bitcoina dosegla je 20.000 dolara pa je dio promatrača procjenjivao da će ove godine vrijednost dosegnuti i 50.000 dolara. Od rujna se cijena relativno stabilizirala, oscilirajući u rasponu od 6000 do 7000 dolara. Inače, u sjeni pada vrijednosti bitcoina odigrava se borba za drugo mjesto na ljestvici najvrednijih kriptovaluta. Naime, ethereumu se na korak približio ripple. Obje kriptovalute imaju kapitalizaciju od 18,02 milijarde dolara što je drugi put u povijesti da te dvije kriptovalute približno jednako vrijede.

Bitcoin store u Zagrebu

Bitcoin
1/11
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije