Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRUGLI STOL

Kakav je potencijal tržišta električne energije u Hrvatskoj

Električna energija
Foto: GettyImages
02.09.2019.
u 14:40

3. rujna okupljamo stručnjake i razgovaramo o novim mogućnostima razvoja

Danas svi građani Hrvatske trebaju istu stvar, pouzdan i povoljan izvor električne energije. S novim tehnologijama i sve većom uporabom raznih uređaja koje koristimo svakodnevno potražnja za električnom energijom raste iz dana u dan. Električna energija sve je prisutnija i u prometu i industriji prijevoza kao alternativa klasičnim energentima baziranima na ugljikovodicima i motorima na unutarnje sagorijevanje.

Međutim, što donosi budućnost i kako će hrvatska energetska politika odgovoriti na izazove koje pred nju stavlja strategija niskougljičnog razvoja? Hoćemo li u budućnosti imati dovoljno energije za nesmetan gospodarski rast ili je to pitanje irelevantno u kontekstu razvoja burzi električne energije i otvorenog zajedničkog energetskog tržišta EU?

Čeka li nas u ljetnim mjesecima "nestašica" struje kada svi upale klima-uređaje, stave električne automobile na punjenje i upale ostale električne uređaje? Kako odgovoriti na sve veću potrošnju električne energije i istodobno provoditi naprednu okolišnu politiku?

Zbog svega navedenog odlučili smo s našim partnerima iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, HEP-a i Fakulteta elektrotehnike i računarstva organizirati okrugli stol o važnosti električne energije u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije