Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARIJERE

Juretić u Holcimu

karijere.jpg
import
22.05.2006.
u 12:20

Nenad Juretić novi je direktor prodaje i logistike cementa u Holcimu, a na tom će mjestu zamijeniti Alana Šišinačkog, koji je preuzeo novu funkciju unutar Holcim Grupe.

Juretić je u tvrtku došao 1997. godine, a karijeru je počeo na poslovima prodaje i marketinga. Prije dvije i pol godine imenovan je direktorom TransPlusa, novoosnovane prijevozničke tvrtke u suvlasništvu Holcima. Iz regije Hrvatska lani je prešao u regiju istočna Europa, kako bi organizirao djelotvoran sustav prijevoza i na tom području.

Juretićevim povratkom u Hrvatsku Holcim je kadrovski zatvorio menadžment prodaje koju, uz njega, vode i Siniša Dimitrijević, direktor transportnih betona te Siniša Košćak, direktor agregata. Nadzorno tijelo financijskih institucija, agencija Hanfa, donijelo je odluku da Jadransko osiguranje mora iz sudskog registra izbrisati člana uprave Ivana Penića.

Obrazložili su to time da je na novi mandat u upravi osiguravatelja imenovan bez suglasnosti tadašnje Direkcije za nadzor društava za osiguranje. Premda je Penić za prethodni mandat imao sve suglasnosti, pri ponovnu imenovanju trebao je proći istu proceduru. Na mjesto glavnoga kreativnog direktora agencije za tržišne komunikacije McCann Erickson Croatia imenovan je Adrian Preda iz Rumunjske. Posljednjih šest godina u domovini je radio kao glavni kreativni direktor u agenciji BBDO Romania koja ondje ima više od 100 zaposlenika.

Molekularna biologinja s Instituta Ruđer Bošković Anita Kriško dobila je stipendiju koju tvrtka L´Oréal dodjeljuje u sklopu projekta "Za žene u znanosti". Druga je dobitnica stipendije iz Hrvatske, a u sklopu projekta godinu dana provodit će istraživanje na području molekularne biofizike na francuskom Sveučilištu Pariz VII.

Vlada Republike Hrvatske imenovala je na zatvorenoj sjednici Mirka Vukovića novim ravnateljem Državnog zavoda za mjeriteljstvo. Zamijenit će Marijana Andrašeca koji je razriješen na osobni zahtjev. Privremenim ravnateljem Muzeja Narona imenovan je Hrvoje Manenica, a privremenim ravnateljem Arheološkog muzeja Osijek Zvonko Bojčić.

Prema odluci Hrvatskog sabora, Mladen Bajić dobio je novi mandat za glavnog državnog odvjetnika na sljedeće četiri godine, a nova je predsjednica zagrebačkoga Županijskog suda Mirjana Rigljan razriješena članstva u Državnom sudbenom vijeću.


Ronald Žuvanić

Drugi operater fiksne telefonije Optima telekom u dva mjeseca udvostručio je broj pretplatnika. Broj korisnika popeo se na 70.000, prema 34.500 na kraju godine. Od građana su ostvarili više od pola prihoda, premda su strateški usmjereni na tvrtke. Mjesečni rast minutaže poziva također je impozantan – 32 posto, a T-HT-u uspjeli su preoteti Inu, Croatia Airlines, Euroherc, Magmu, Ipercoop, Đuru Đakovića...


Željko Čović

S objavom 75 milijuna dolara gubitka u lanjskoj godini, Pliva je dodatni udarac doživjela s burze - osjetnim padom vrijednosti dionice. Tvrtka je lani poslovala s dobiti od 127,5 mil. kuna, a gubitak poslova s tržišnim ekskluzivitetom skupo je platila. U poslovanju s generičkim lijekovima tvrtka je ostvarila profitnu maržu od više nego skromnih 2,8 posto.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije