Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN ŽIC:

'Jesmo li došli do toga da nam je Srbija primjer u gospodarstvu?'

zoran žic
Davor Višnjić/PIXSELL
18.05.2013.
u 13:21

Predsjednik HOP-a pita se zašto hrvatski loklani političari ne rade kao oni u Srbiji

Jesmo li došli do toga da nam Srbija treba biti primjer u gospodarstvu, pita se Zoran Žic, predsjednike udruge Hrvatski obrtnici i poduzetnici (HOP) u priopćenju u kojemu uspoređuje ulagačku klimu Srbije i Hrvatske. Žic podsjeća kako je ovih dana iz Srbije prema SAD-u krenulo 3000 automobila Fiat 500L te kako je Srbiji u prvom kvartalu BDP porastao za 1,9 posto, čime je susjedna zemlja i službeno izašla iz recesije.

\"Naši čelnici stalno nešto pokušavaju i obećavaju, no godinama nema rezultata, obrti i poduzeća se zatvaraju, raste nelikvidnosti, standard građana pada, nezaposlenost raste i uvijek slušamo jedno te iste priče kako je za lokalno gospodarstvo kriva Vlada\", smatra Žic.

Navodi primjer male vojvođanske općine Inđija koja je privukla pola milijarde eura investicija i za koju direktor IGB Automotivea tvrdi da je u samom europskom vrhu po privlačenju stranih investitora.

\"Čelnici Inđije kako bi svoju općinu, (pazite, riječ je o općini!), učinili pogodnom za ulaganje prvo su pojednostavili administrativne procedure koja sada traje tek jedan dan, stoga je zanimljivo da u njihovim Industrijski zonama koje se prostiru na tisuću hektara investitori zapravo mogu gotovo odmah početi s realizacijom projekata\", navodi Žic pitajući se \"Gdje su naši župani, gradonačelnici i načelnici? Čime se oni bave?\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije