Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaći svinjogojci ogorčeni

Jeftino uvozno meso: Što znači oznaka na uvoznoj svinjetini 'termički obraditi'?

22.01.2022.
u 09:54

Ministarstvo: Preporuka da se meso prije konzumacije treba termički obraditi nije opravdana, sirovo se ionako ne može konzumirati

Komentara 41

PA
pavlov
10:37 22.01.2022.

Najbolji je PPK "uvoz", uvozi se otpad namjenjen spaljivanju i daje Hrvatskim građanima na stol.... Kakvu vezu moraš imati, da bi to mogao plasirati na tržište????

Avatar FalusBonus
FalusBonus
12:07 22.01.2022.

Ne brinite, oznaku "Nije za ljudsku uporabu" su uklonili. Što ne znaš ne smeta

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
12:03 22.01.2022.

Oznaka "termički obraditi" nije bez veze, znači da postoji mogučnost da se u mesu nalazi neki parazit npr. metilj, trihinela itd. pa se za svaki slučaj to preporuča, a vi sad kupujte to meso na vlastitu odgovornost. Lijepo je pisalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?