Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Japan i dalje drugo gospodarstvo svijeta

burza japanska
arhiva VL
15.02.2010.
u 08:03

U posljednjem kvartalu prošle godine japansko gospodarstvo poraslo je za 1,1 posto u apsolutnom iznosu, dok je na godišnjoj razini taj porast 4,6 posto

Prema podacima japanske Vlade, tamošnje gospodarstvo raslo je u zadnjem tromjesječju prošle godine 1,1 posto, odnosno 4,6 posto na godišnjoj razini, javlja BBC. Japan je u 2009. godini prošao najgoru recesiju od 2. svjetskog rata, a gospodarstvo je palo pet posto.

Japan je ipak zadržao poziciju drugog gospodarstva svijeta, iako su prognoze bile da bi je u tom poretku uskoro mogla prestići Kina. No ta očekivanja i dalje ekonomisti prognoziraju s obzirom na velik i brz rast kineskog gospodarstva.

Rezultat oporavka je povećan izvoz, posebice u KInu, koja je sada njezino najveće prekomorske tržište. No u zemlji i dalje ostaje problem pada cijena i slabog oporavka  potrošnje.

 

Ključne riječi

Komentara 4

BO
bomba
08:55 15.02.2010.

Rezultat oporavka je povećan izvoz, posebice u KInu koja je sada njezino najveće prekomorske tržište. Koje tržište je povezano kopnenim putem sa Japanom? Halo novinar !!?

IV
ivicas
08:42 15.02.2010.

japanca za predsjednika ,njemicu za premijerku, kineza za parlament ekonomska strategija uspjeha bez konkurencije

DO
downunder
09:20 15.02.2010.

\"No u zemlji i dalje ostaje problem pada cijena i slabog oporavka potrošačke potrošnje.\" Kraj rečenice zaista je genijalan (dvije zadnje riječi).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije