Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći mjesec zaredom

Industrijska proizvodnja porasla 2,8% na godišnjoj razini

proizvodnja
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
29.12.2014.
u 13:21

To predstavlja znatan rast treći mjesec zaredom, s obzirom da je u rujnu industrijska proizvodnja skočila 3,8 posto na godišnjoj razini

Industrijska proizvodnja u studenom je u Hrvatskoj porasla 2,8 posto na godišnjoj razini, nastavljajući uspon treći mjesec zaredom, objavio je Državni zavod za statistiku.

Prema desezoniziranim podacima, u studenom je  porasla 2,7 posto u odnosu na listopad, dok je prema kalendarski prilagođenim podacima, porasla za 2,8 posto u odnosu na studeni prošle godine.

To predstavlja znatan rast treći mjesec zaredom, s obzirom da je u rujnu industrijska proizvodnja skočila 3,8 posto na godišnjoj razini, a u listopadu 2,7 posto.

>> 'Uspjesi jednog ministarstva uspjesi su cijele Vlade'

Komentara 3

TO
tolitol
17:28 29.12.2014.

Oduševljavaju ovakvi članci o rastu industrijske proizvodnje. Pa je rast znatan, pa je na godišnjoj razini ovakav ili onakav. Isto je bilo i početkom godine nekoliko mjeseci, pa se onda proizvodnja strmoglavi za 5-6 posto. Tada naravno nema članaka. No, ajde, u općem crnilu i ovom bi se trebali diviti jer je u zadnje tri godine 90 posto mjesečnih stopa bilo negativnih, pri čemu je u određenim mjesecima industrijska proizvodnja padala za nevjerojatnih desetak posto. Linićeve "reforme" i vladina ekonomska politika (ako se to uopće može nazvati politikom) uspjele su dotući ionako slabu industriju. No i ovim povećanjem opet se neće izbjeći pad BDP-a ni ove godine, a ni sljedeće. Hrvatska tako ostaje zemlja s povijesno najduljom recesijom u Europi. Milanovićeva vlada će "preživjeti" mandat a da ni u jednoj godini neće biti rasta. Čak je i recesijska Slovenija izašla iz krize. Kod nas su očito i dalje na programu bijeda, siromašenje i gospodarski slom. Katastrofa.

Avatar Zagor 74
Zagor 74
07:48 30.12.2014.

Ajde bravo...treba nam malo i dobrih vijesti....ali zanimljivo da vijest o proslavi pobjede uz Joleta pokupi 74 komentara, a ovo nikoga ne zanima...je, ipak je ovo desni portal, pa ne veseli uspjeh privrede jer se ne uklapa u planove :-(

JA
james49
15:57 29.12.2014.

Nema komentara dežurnih vasovaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije