Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisačka rafinerija

Ina: Nema govora o zatvaranju rafinerije u Sisku

rafinerija sisak
arhiva VL
19.01.2010.
u 13:08

Modernizacija rafinerije Sisak nastavlja se kao dio investicijskog programa vrijednog oko milijardu dolara što će obje Inine rafinerije uvrstiti među najmodernija rafinerijska postrojenja u svijetu.

Službenim priopćenjem oglasila se danas Ina vezano za tvrdnje Sisačke ekoakcije o tome da Ina dopušta incidente poput onog prije nekoliko dana, jer ionako namjerava zatvoriti rafineriju.

- Ovime odlučno odbacujemo takve neprihvatljive špekulacije. U svakom industrijskom kompleksu zbog velikog broja kompleksnih postrojenja i tehnoloških procesa, nažalost, ovakve situacije su moguće. To potvrđuje činjenica da se navedeni incident dogodio u krugu nedavno moderniziranog FCC-postrojenja koje je ključno postrojenje za proizvodnju benzina - stoji u priopćenju.

U priopćenju naglašavaju da je Ina od početka projekta modernizacije uložila 115 milijuna eura (više od 800 milijuna kuna) u sisačku rafineriju i ulaže i dalje jer je glavni faktor Inina uspjeha upravo modernizacija rafinerija. Modernizacija rafinerije Sisak se nastavlja kao dio investicijskog programa vrijednog oko milijardu dolara što će obje Inine rafinerije uvrstiti među najmodernija rafinerijska postrojenja u svijetu.

- I u ovom trenutku u sisačkoj rafineriji je u tijeku intenzivna izgradnja postrojenja izomerizacije kao jednog od postrojenja u okviru projekta modernizacije. Nastavit ćemo upravo s takvim aktivnostima u idućem razdoblju sve dok obje Inine rafinerije ne budu modernizirane - poručuju iz Ine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije