Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera

Ina je preko Salbatringa kupovala eurodizel i izgubila 1,5 mlrd. kuna

'OBAVEZNO POTPISATI DNEVNIK.SI               !!!!!!!!!!'
'Photoshop'
08.02.2010.
u 17:40

Talijanski Il Piccolo objavio je i da su EU i SAD baš zbog afera vezanih uz Salbatring i Hypo banku tražili od Sanadera da odstupi s dužnosti.

Navodni tajni dogovori s bivšim premijerom Ivom Sanaderom vezani uz poslovanje s Inom gurnuli su ovih dana u prvi plan slovensku tvrtku Salbatring, koja je u siječnju 2006. postala Inin posrednik u nabavi eurodizela koji je Ina dotad nabavljala izravno od velikih trgovaca Litasca i Vitola. Tijekom godine Salbatring je postao i Inin izvoznik ukapljenog naftnog plina u Srbiju, BiH i Albaniju.

Ina je na taj način zabilježila gubitak od 1,5 milijardi kuna u segmentu trgovine naftom i plinom u posljednjem kvartalu 2008., a visokopozicionirani SDP-ov dužnosnik upućen u problematiku rekao nam je kako DORH o tome provodi istragu.

Talijanski Il Piccolo objavio je i da su EU i SAD baš zbog afera vezanih uz Salbatring i Hypo banku tražili od Sanadera da odstupi s dužnosti. Vlasnik Salbatringa Hetem Ramadani kaže kako baš ništa ne zna o tome da DORH istražuje njegove poslove s Inom, a da Sanadera zna samo iz javnih glasila.

Ključne riječi

Komentara 4

BD
Boki_dj
18:20 08.02.2010.

Zato mi moramo iz svojih džepova, putem najskupljeg UNP-a, plaćati milijardske gubitke! Kad će više oni koji su napravili iste odgovarati svojom imovinom?! Dosta je više uvlačenja ruku u naš džep! Lopove u zatvor a imovinu iz 3 koljena na prodaju!

OB
-obrisani-
18:49 08.02.2010.

Sramota je da VL prenosi pisanije nekog lokalnog talijanskog lista. Taj članak su talijani prepisali iz hrvatskog tjednika Nacional, a objavljen je prije 20-ak dana. Čemu sad otkrivanje tople vode preko Italije?

UK
Ugo Kajvez
20:06 08.02.2010.

Ipak treba angažirati sindičića .... kaj velite?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije