Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič za one koji žele postići više

Imate ideju, a ne znate kako: Tajne uspješnog poslovanja od ideje do realizacije

COTRUGLI Business School
Foto: Canva
1/3
24.04.2022.
u 08:00

Ovo su tehnike koje primjenjuju svi uspješni menadžeri. Tajna je u stalnom ulaganju u znanje i razvoj vještina

Svaki početak poprilično je težak, posebice ako želite pokrenuti svoju vlastitu poslovnu ideju ili unaprijediti postojeći poslovni proces. Nerijetko se na tom putu poduzetnici i budući menadžeri izgube. U moru informacija, mnoštvo je toga što se nudi, no ipak na neke korake treba obratiti posebnu pozornost.

Pri pokretanju bilo kakvog poslovanja, nije dovoljno samo ostati na ideji. Realizacija mora imati unaprijed definirane korake, a da biste ostvarili unaprijed definirane korake, morate imati poslovni plan.

Dobar plan – pola posla

Ako se želite uspješno otisnuti u poduzetništvo, potrebno je da definirate kome je vaša poslovna ideja namjenjena. Kada znate klijente s kojima ćete surađivati, lakše je istražiti tržište i vidjeti odakle krenuti. Ipak, poduzetništvo nije mala stvar i zahtjeva posebnu edukaciju i pripremu, no poneke stvari možete učiniti baš onako kako to čine uspješni menadžeri.

Istraživanje tržišta konkretno znači da istražite u kolikoj mjeri vaša ideja ima potencijala, odnosno ima li dovoljno zainteresirane publike kojoj bi tu ideju mogli prodati. Odlične ideje na krivom mjestu i u krivo vrijeme obično će postati propali projekti. Zato je, osim prave ideje i dobrog plana potreban i dobar tajming za realizaciju. Sve to definirajte unaprijed, bilo da radite s kolegama ili samostalno.

Nakon što definirate ideju, istražite tržište i definirajte na što ćete se konkretno fokusirati, vrijeme je da se pozabavite partnerima.  U ovom koraku treba posebice paziti, zato što nije svaki klijent partner. Morate jasno procijeniti s kim možete surađivati i koji su vaši kriteriji shodno cilju vaše ideje i poslovanju kojeg želite ostvariti.

Foto: Canva

Dobar menadžer je educiran menadžer

Uspješni poduzetnici i menadžeri, osim pripreme ideje posebnu pozornost pridaju i edukaciji. Ako doista želite voditi uspješno poslovanje, a posebno ono s nekoliko zaposlenika, važno je steći pravilno obrazovanje o upravljačkom dijelu posla. Istina je da na internetu u današnje vrijeme postoje brojni tečajevi, primamljive ponude i škole koje vam nude instant riješenja, ali biti menadžer bilo čega nije lako i ne dolazi preko noći.

Svaki uspješan menadžer reći će vam da onoliko koliko uložite u obrazovanje, toliko će vam se to krajnje ocrtati na poslovanju. Zato pažljivo izaberite onaj program koji vam najbolje odgovara.

Primjer  takvog programa koji pomaže izgraditi uspješne poduzetnike i menadžere je Master of Business Administration (MBA) program koji već godinama nudi COTRUGLI Business School. Pohađanjem ovog programa, polaznici stječu relevantno znanje i povećavaju svoju uspješnost i konkurentnost na tržištu.

MBA je najpoznatiji svjetski poslovni program koji je nastao prije 76 godina u SAD-u, točnije 1943., za školovanje američkih menadžera kako bi povećali potencijal industrijske proizvodnje.

Foto: Canva

Bez obzira na industriju u kojoj pojedinac gradi karijeru, MBA titula povećava poslovni kredibilitet. Njegova temeljna vrijednost je primjenjivost na stvarne situacije u svakodnevnom poslovnom svijetu. MBA se smatra ključnim za sve koji aspirariaju ka najvišim rukovodećim pozicijama jer uključuje obrazovanje o svim glavnim aspektima poslovnog upravljanja te primjene poslovnih i liderskih vještina i principa.

Ukratko, MBA nudi prečac do boljih poslovnih prilika, veće plaće kao i prostor za usavršavanje u željenom području.

Međunarodno priznate edukacije

MBA programi COTRUGLI Business School su međunarodno akreditirani od strane AMBA, s reputacijom vodeće poslovne škole u regiji. AMBA pruža neovisni dokaz kvalitete i izvrsnosti za MBA programe i to za 2% najboljih poslovnih škola u više od 70 zemalja.

Suradnja s vodećim svjetskim stručnjacima i više od 20.000 zadovoljnih klijenata uvelike je pridonijela afirmaciji Škole i njenom pozicioniranju u regiji. U sklopu navedene škole, provodi se i COTRUGLI MBA TRIATHLON. Događaj se organizira povodom upisa jubilarne 20. generacije, a nudi upis po znatno sniženoj, slavljeničkoj cijeni.

Naime, svima koji uspješno prođu Triathlon bit će u cilju ponuđen popust u visini 30% školarine, a realizirat će ga 20 najbržih upisnika. Kroz tri faze izazova pojedinci će morati pokazati znanje, snalažljivost, brzinu i sposobnost snalaženja u novim situacijama, dokazati kako mogu izvrsno funkcionirati kao pojedinci, ali i kao članovi tima, a za uzvrat će dobiti informacije iz prve ruke, upoznati predavače, mentore i bivše polaznike te pitati sve što ih zanima o programu. Više detalja moguće je saznati ovdje.

Sadržaj nastao u suradnji s COTRUGLI Business School.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije