Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariški poziv

I Huawei će štititi kibernetički prostor

Huawei
Reuters/PIXSELL
13.08.2019.
u 00:20

Francuska je potaknula inicijativu za veću sigurnost.

Huawei, kineski tehno div, koji su Amerikanci označili kao špijuna te proglasili nepoželjnim poslovnim partnerom, supotpisnik je međunarodne deklaracije naziva ”Pariški poziv na povjerenje i sigurnost u kibernetičkom prostoru”.

Postavši članom inicijative, Huawei se pridružio skupini od 564 organizacije koje su se javno obvezale da će osnažiti sigurnost digitalnih proizvoda i sustava.

Među članovima skupine nalazi se 67 zemalja, 139 međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva, te 358 tvrtki iz privatnog sektora. Pariški poziv pokrenula je francuska vlada u studenome 2018. godine.

Riječ je o deklaraciji koja potpisnike obvezuje na suradnju na jednom od najsloženijih globalnih pitanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije