Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pukla ljubav

HURA poručila svojim članicama: Bojkotirajte FESTO!

festo
Arhiv Vl-a
02.04.2010.
u 15:11

Nakon FESTO-a uvijek je bilo puno negativnih komentara i nezadovoljnih reakcija članica HURA-e što smo željeli promijeniti, ali se nijedan naš prijedlog nije uvažio - kaže Damir Ciglar iz HURA-e.

Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) svojim je članicama preporučilo da ne sudjeluju u natjecateljskom dijelu 18. Festivala tržišnih komunikacija (FESTO 2010.), koji se u svibnju održava u Opatiji.

Tvrde kako je to rezultat neuspješnih pregovora koji su se proteklih mjeseci održavali između uprave HOZ-a (Hrvatski oglasni zbor), organizatora FESTO-a i HURA-e. Damir Ciglar, član uprave HURA-e i direktor Imaga, kaže da je HURA, kao predstavnica 34 reklamne agencije s ukupno 55% agencijskih proračuna za oglašavanje u RH, htjela aktivnije sudjelovati u radu FESTO-a. Predlagala se suradnja i postavljanje novih kriterija i pravilnika kreativnog dijela natjecanja, sudjelovanje u formiranju žirija te u definiranju koncepta završne svečanosti i dodjele nagrada.

- Nakon FESTO-a uvijek je bilo više problema nego koristi, puno negativnih komentara i nezadovoljnih reakcija članica HURA-e što smo željeli promijeniti, ali se nijedan naš prijedlog nije uvažio - kaže Ciglar.

HURA je upozorila upravu HOZ-a i na sukob interesa, kad je riječ o nositelju licencije za organizaciju FESTO-a, a kako je sve na kraju navelo na zaključak da Uprava HOZ-a ne radi na poboljšanju FESTO-a, prijedlog je članicama da ove godine ne nastupe na FESTO-u, a HURA će razmotriti i mogućnosti vlastite organizacije nacionalnog kreativnog natjecanja agencija za tržišne komunikacije.

Komentara 1

BI
bizzwizz05
16:31 02.04.2010.

upoznajte one koji nas farbaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije