Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Hrvatska i Rumunjska kupuju 'srpske' Mercedesove autobuse

Foto: ilustracija, OnlineSport/APF/PIXSELL
28.05.2014.
u 09:20

Ovaj je autobus prilagođen prigradskim linijama i lošijim cestama, a jeftiniji je od niskopodnog i stoji 135 000 eura te "jednostavno nema konkurenciju u svojoj kategoriji"

Kako doznaju beogradske Večernje novosti, Hrvatska i Rumunjska zainteresirane su za kupnju autobusa koji se proizvode u Srbiji u suradnji zemunskog Ikarbusa i njemačkog Mercedesa. Ovaj je autobus prilagođen prigradskim linijama i lošijim cestama, a jeftiniji je od niskopodnog i stoji 135 000 eura te "jednostavno nema konkurenciju u svojoj kategoriji".

– Kupci iz Hrvatske i Rumunjske imali su dodatni zahtjev da se u novi autobus ugrađuje motor koji zadovoljava europske standarde "euro 6 normi", koja će tek od sljedeće godine biti obvezna u zemljama EU, što je sasvim razumljivo. Uspjeli smo i taj "problem" riješiti, pa krajem godine krećemo u realizaciju ovog posla – objašnjava direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić, ali nije želio otkriti koliko će autobusa proizvesti za hrvatskog i rumunjskog naručitelja.

>> Kina proizvodi više auta od Njemačke, Francuske, Italije i Japana zajedno

Ključne riječi

Komentara 16

SP
Spezispezi
09:41 28.05.2014.

Vlada SAO Krajine u Zagrebu naručila pat hiljada komada. Treba pomoći majci zemlji u krizi.

Avatar hrvatsko_kraljevstvo925
hrvatsko_kraljevstvo925
09:40 28.05.2014.

Kakva cijena takva kvaliteta, jest Mercedes ,ali sklopljen u Srbiji. Nije to ta kvaliteta

BA
banfica
14:00 28.05.2014.

Mi ćemo od srba kupovat autobuse, a oni nisu htjeli naše tramvaje. Baš smo pametni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije