Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orači u Švedskoj

Hrvati 19. na svjetskom prvenstvu u oranju

oranje
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
16.05.2011.
u 15:21

Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije 19. je na svijetu u kategoriji premetnjaka, a Radivoj Rekić iz Virovitičko-podravske 24. u kategoriji ravnjaka. Iduće godine svjetsko natjecanje orača bit će u Biogradu na Moru

Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije 19. je na svijetu u kategoriji premetnjaka, a Radivoj Rekić iz Virovitičko-podravske županije 24. u kategoriji ravnjaka, rezultati su svjetskog natjecanja orača koje se od 12. do 15. svibnja održavalo u Švedskoj, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede. Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je Christian Lanz (Austrija) u kategoriji ravnjaka, a  Andrew Mitchel (Škotska) u kategoriji premetnjaka.

Na natjecanju je nastupalo 56 natjecatelja iz 29 zemalja koji su se natjecali u dvije kategorije: konvencionalni plugovi (ravnjaci) i reverzibilni plugovi (premetnjaci). S obzirom na to da će se 59. svjetsko natjecanje iduće godine održati u Biogradu na Moru, u Švedskoj je održana prezentacija i promocija Hrvatske kao domaćina. Hrvatska gospodarska komora predstavila je, naime, izložbu BeCROative na kojoj je iskazan velik interes za natjecanje 2012. te posjet Hrvatskoj kao poljoprivrednoj i turističkoj zemlji.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
16:04 16.05.2011.

Niš ja njima ne vjerujem, sve je to politka .............

OB
-obrisani-
21:13 18.05.2011.

hehehehe hrvatska drzava komunista ore i ore i ore hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije