Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukapljeni plin

HEP i Plinacro napokon ušli u Adria LNG

lng terminal, omišalj
Arhiv VL
07.05.2010.
u 16:50

HEP i Plinacro imaju ukupno 11 posto udjela, a Ina će imati 14. Ta kompanija prije ulaska u projekt provodi dubinsko snimanje.

Nakon što su godinu dana otezali s ulaskom u konzorcij Adria LNG koji će na Krku graditi terminal za ukapljeni plin, Ina, HEP i Plinacro jučer su napokon odlučili ući u taj projekt. HEP i Plinacro u tom će konzorciju imati ukupno 11 posto te će zajedno osnovati tvrtku LNG Hrvatska. Prvo će s konzorcijem započeti pregovore o ulasku, a tvrtku će, kako doznajemo, osnovati u hodu.

Ina će pak samostalno ući u taj projekt u kojem će imati 14 posto, ali tek nakon što provede dubinsko snimanje. Dok je Ministarstvo gospodarstva vodio sada pritvoreni Damir Polančec, ideja je bila da sve tri tvrtke zajedno osnuju tvrtku LNG Hrvatska, ali kako Ina više nije hrvatska tvrtka, nego kompanija u većinskom mađarskom vlasništvu, to i nije baš imalo smisla. Adria LNG osnovan je 2007., a članovi tog društva su E.ON Ruhrgas, Total, OMV i Geoplin. Nedavno je taj projekt napustio RWE, a njegovih se 16,7 posto raspodijelilo na ostale članove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije