Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo polugodište

HBOR u prvom polugodištu odobrio 3,5 milijardi kuna kredita

'22.12.2008., Zagreb - Erste Banka. Snimanje ilustracije - koristenje usluga banke i komunikacija s osobnim bankarom. Photo: Davor Puklavec/24sata'
Davor Puklavec/PIXSELL
31.08.2012.
u 14:40

Tijekom prvih šest mjeseci HBOR je ostvario ukupne prihode u iznosu od 484,8 milijuna kuna te je imao rashode u iznosu od 432,9 milijuna kuna, što je na kraju dovelo do pozitivnog financijskog rezultata u iznosu od 51,9 milijuna kuna

Hrvatska banka za obnovu i razvitak objavila je danas polugodišnje financijsko izvješće za 2012. godinu. HBOR je u prvom polugodištu odobrio 675 kredita ukupne vrijednosti 3,5 milijardi kuna. Od početka 2012. godine HBOR je poduzeo niz mjera koje su uključivale sniženje kamatnih stopa, kreditiranje bez valutne klauzule te mogućnost podjele rizika s ciljem poticanja novih ulaganja, odnosno gospodarskog oporavka i razvitka hrvatskog gospodarstava, priopćili su iz HBOR-a.

Tijekom izvještajnog razdoblja značajno su porasla odobrenja kredita po programima namijenjenima kreditiranju malog i srednjeg poduzetništva te je tako malim i srednjim poduzetnicima odobreno 395 kredita u iznosu od 950 milijuna kuna, što je više nego dvostruko u odnosu na isto razdoblje prošle godine (u prvih šest mjeseci 2011. odobren je 291 kredit u ukupnom iznosu od 454 milijuna kuna).

Malom i srednjem poduzetništvu ukupno je po svim programima kreditiranja odobreno 567 kredita u iznosu od 1,6 milijardi kuna. U izvještajnom razdoblju također je odobreno i 11 posto više investicijskih kredita u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tijekom prvih šest mjeseci 2012. godine, HBOR je ostvario ukupne prihode u iznosu od 484,8 milijuna kuna te je imao rashode u iznosu od 432,9 milijuna kuna, što je na kraju izvještajnog razdoblja dovelo do pozitivnog financijskog rezultata u iznosu od 51,9 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:31 31.08.2012.

hbor je pojam poštenja i dobrote !

OB
-obrisani-
15:09 01.09.2012.

registar korisnika i iznos, mislim da je to minimum kojeg bi hbor trebao pokazati onima (svima nama) koji otplaćuju te povlaštene kredite. (ovo za razliku od onog prije iskopirao sam, tako ako mi administrator izbriše imam dokaz da nikoga nisam vrijeđao)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije