Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja s EIB

HBOR osigurao 150 milijuna eura za srednje kapitalizirana poduzeća

HBOR
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
23.02.2016.
u 13:52

Ugovor je dio okvira u iznosu od 800 milijuna eura za financiranje malih i srednjih poduzetnika te srednje kapitaliziranih poduzeća koji je HBOR potpisao s EIB-om 2014. godine.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je s Europskom investicijskom bankom (EIB) ugovor o financiranju projekata srednje kapitaliziranih društava u iznosu od 150 milijuna eura, priopćio je HBOR u utorak. 

Ugovor je dio okvira u iznosu od 800 milijuna eura za financiranje malih i srednjih poduzetnika te srednje kapitaliziranih poduzeća koji je HBOR potpisao s EIB-om 2014. godine.
Sredstva su namijenjena za financiranje projekata srednje kapitaliziranih društava iz sektora industrije, usluga, turizma i drugih, kao i javnih i privatnih poduzeća koja ulažu u projekte bazirane na znanju, infrastrukturi i okolišu. 

Srednje kapitalizirana poduzeća (Mid-cap) definiraju se kao ona s više od 250, a manje od tri tisuće zaposlenih.  Sredstva zajma mogu biti plasirana krajnjim korisnicima izravno ili putem poslovnih banaka koje surađuju s HBOR-om, kaže se u priopćenju.

>> Tvrtke počele prepoznavati financiranje na burzama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije