Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTP INVEST

Hanfa dala odobrenje za osnivanje Fonda za stabilnost - trebao bi prikupiti najmanje 500 milijuna kuna

02.04.2020.
u 14:29

Primarno će se baviti otkupom prenosivih dužničkih vrijednosnih papira i instrumenata tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hrvatska: cilj je pružanje dodatne likvidnosti na obvezničkom tržištu Republike Hrvatske.

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) na današnjoj je sjednici dalo odobrenje OTP Investu za osnivanje i upravljanje Fondom za stabilnost.

Posrijedi je otvoreni investicijski fond s javnom ponudom (UCITS) koji se osniva na vrijeme od tri godine, a namijenjen je institucionalnim ulagačima koji su spremni uložiti najmanje milijun kuna i u tom razdoblju neće imati potrebe za likvidnošću te mogu podnijeti umjeren rizik ulaganja. Tijekom 30-dnevne ponude za kupnju udjela kani se prikupiti najmanje 500 milijuna kuna. Ulaznu i izlaznu naknadu neće naplaćivati, dok će se obračunavati i naplaćivati naknada za upravljanje i naknada za depozitara.

Primarno će se baviti otkupom prenosivih dužničkih vrijednosnih papira i instrumenata tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hrvatska te otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom (UCITS) koji su osnovani na području Republike Hrvatske, a imovinu pretežno ulažu u obveznice. Cilj je pružanje dodatne likvidnosti na obvezničkom tržištu Republike Hrvatske.

Fond može ulagati i u prenosive dužničke vrijednosne papire i instrumente tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči druga država članica ili država članica Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) te Hrvatska narodna banka ili središnja banka druge države članice OECD-a. 

U donesenom rješenju istaknuto je da je OTP Investu iznimno dano odobrenje za ulaganje više od 35 posto neto imovine Fonda u prenosive vrijednosne papire i to obveznice te instrumente tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hrvatska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije