Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
to je smisleno

Guverner HNB-a Vujčić: Nastojat ćemo euro uvesti što prije

Boris Vujčić
Reuters/Pixsell
01.07.2013.
u 21:40

Simboličnim znakom zvona guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić i predsjednica uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić otvorili su u ponedjeljak trgovanje na Frankfurtskoj burzi.

Simboličnim znakom zvona guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić i predsjednica uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić otvorili su jučer trgovanje na Frankfurtskoj burzi. Guverner HNB-a Boris Vujčić komentirao je i uvođenje eura.

- Prerano je za govoriti o tome. Već sam naglasio da je Hrvatska pod velikim utjecajem eura i ima smisla razgovarati i o tome da ga se uvede što prije. Kada bude moguće razgovarat ćemo o tome, rekao je guverner HNB-a.

U povodu pristupanja naše zemlje u EU Deutsche Boerse Group u prostorijama Frankfurtske burze organiziralo je primanje na kojem su, osim čelnika HNB-a i Zagrebačke burze, sudjelovali i Josip Špoljarić, generalni konzul Republike Hrvatske u Frankfurtu, i predsjednik Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj Mario Šušak. Na održanom okruglom stolu govorilo se o razvoju tržišta kapitala u Hrvatskoj.

– Vrlo smo optimistični zbog pristupanja Hrvatske EU, jer nam se otvaraju mnoga vrata, čime ćemo nesumnjivo u većoj mjeri doći u fokus stranih ulagača – rekla je I. Gažić i istaknula da će se burza nastaviti promovirati kao pouzdano i efikasno mjesto za prikupljanje kapitala, razvijati nove proizvode i usluge, jačati povjerenje ulagača...

>>Vujčić i analitičar MMF-a: Koristi od ulaska u EU za tri do pet godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije