Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazak na burzu

Granolio očekuje čak 131 milijun kuna

Zagrebačka burza
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
20.11.2014.
u 07:35

Vodeći domaći proizvođač brašna odlučio se za izlistavanje dionica da bi se razdužio

Granolio, vodeći domaći proizvođač brašna, izlistat će dionice na Zagrebačkoj burzi u siječnju sljedeće godine.

Tvrtka namjerava od institucionalnih ulagača prikupiti između 90 i 131 milijun kuna u procesu dokapitalizacije, a upis novih dionica trajat će od 25. do 27. studenog, kako je potencijalnim ulagačima prezentirano u utorak.

Prikupljeni kapital tvrtka namjerava iskoristiti za djelomični povrat glavnice kredita kojim je u svibnju od Agrokorovih tvrtki Belje i PIK Vinkovci kupljen mlinarski dio poslovanja. Izdavanjem između 671.642 i 789.157 novih dionica udjel novih investitora u vlasničkoj strukturi kretat će se između 36 i 40 posto. Raspon cijene navodno je određen između 134 i 165 kuna, a postojeći dioničari nemaju pravo upisa dionica. 

>> I Podravka i Franck žele ljubljansko Žito

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije