Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekretnine

Gradnja poslovnih zgrada u srednjoj Europi past će 45 posto

Ured
Arhiva VL
19.12.2009.
u 16:15

Veliko će smanjenje broja uredskih novogradnji od sredine 2010. na nekim tržištima dovesti do nestašice ponude, a na nekima do bolje popunjenosti poslovnih zgrada, piše Banka magazin.

Značajno smanjenje novih projekata uredskih prostora u srednjoj i istočnoj Europi koji će stići na tržište u razdoblju od 18 do 24 mjeseca trebalo bi stvoriti dugoročno prijateljskije ozračje za investitore, procjenjuje konzultantski ured za nekretnine CB Richard Ellis, a piše Banka magazin. Podaci iz analize pokazuju da će u sljedećih godinu i pol do dvije u srednjoj Europi gradnja novih poslovnih zgrada pasti 45 posto, a u SIE regiji taj će pad biti oko 30 posto.

Najveći pad novih uredskih projekata zabilježen je u Bratislavi gdje će se graditi 62 posto manje ureda, slijedi Varšava s padom od 48 posto te Prag sa 43 posto manje projekata. Najmanji je pad gradnje novih poslovnih zgrada zabilježen u Moskvi (-20 posto) jer tamošnji investitori očekuju brzi oporavak tržišta i povećanje prodaje.

Glavni je razlog smanjenja planiranih uredskih prostora na europskim tržištima u razvoju, navodi se u analizi, zaoštravanje bankarskih uvjeta za financiranje investicija tj. zahtjev banaka u vrijeme krize da developeri unaprijed osiguraju popunjenost budućih poslovnih zgrada, navodi se u Banka magazinu.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:34 19.12.2009.

A cijene ostaju iste (prema \'istrazivanju\' vl-a hahahah. jadni ste vi s vasim \'istrazivanjima\'. pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije