Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Grabar-Kitarović otvorila proizvodnju Podravkine paštete u Americi

KOLINDA
VLM
12.11.2009.
u 21:53

Direktor Podravkina predstavništva za Ameriku i Kanadu, Domagoj Kero naglašava da su strateški važnu poslovnu odluku donijeli jer američki kupci traže kokošju paštetu

Podravka je u četvrtak u gradu Richmondu u saveznoj državi Michigan u Americi započela proizvodnju kokošje paštete po originalnoj recepturi koprivničke prehrambene tvrtke.

„Ovo je veliki uspjeh za Podravku ali i za hrvatski izvoz u Americi jer nakon ulaska u NATO i uspješnog političkog prijateljstva s Washingtonom potrebno je povečati i gospodarsku suradnju. Podravka je probila led, prva je hrvatska tvrtka koja organizira proizvodnju u SAD a znamo da je našoj zemlji u ovom trenutku rast izvoza jedan od najvećih prioriteta “- izjavila je naša veleposlanica u Americi Kolinda Grabar- Kitarović kojoj je pripala čast otvaranja proizvodnje.

Direktor Podravkina predstavništva za Ameriku i Kanadu, Domagoj Kero naglašava da su strateški važnu poslovnu odluku donijeli jer američki kupci traže kokošju paštetu a njen je uvoz kao i svih drugih proizvoda od pilećeg i goveđeg mesa iz Europe zbog zaraznih bolesti zabranila (FDA) Američka agencija za hranu i lijekove.

 

Za američkog partnera izabrali smo tvrtku Giovanni Appetizing Foods koja će za nas proizvesti prvu količinu paštete u iznosu od 25 tona. Podravkine ambicije ne prestaju s kokošjom paštetom je iduće godine pokrećemo proizvodnju tekućih dodataka jelima prilagođenih zahtjevnom američkom tržištu.“- poručio je Kero.

 

Od Podravkinih proizvoda u Americi i Kanadi najviše se prodaje Vegeta te potom juhe, mesni proizvodi, dječja hrana, povrće, džemovi i slastice. Zbog uspješne marketinške kampanje prikazivanja spotova na američkim tv kanalima Food Network i PBS, Vegeta sve više ulazi u domove Amerikanaca.

Komentara 5

VU
vucko
13:08 13.11.2009.

Re- orhidej. U SAD su strogi zakoni pogotovo kad se radi o prehrambenim proizvodima.Zbog toga su importi i strogo kontrolirani. Hranu moze prema recepturi proizvoditi u SAD i prodavati sto donosi i izvjesnu zaradu. Sa druge strane nema Hrvatska toliko peradi da bi nahranila sve Amerikance !

OB
-obrisani-
18:43 13.11.2009.

I Vartex je otvarao robnu kuču u Kaliforniji. Isputovali se , izlagali i ...., a gdje je danas?

AG
Agramer198
22:34 12.11.2009.

Sad će selo pričati da je Kolinda izletjela iz paštete :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije