Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrokemija

Gotov ‘due diligence’, ponude do ožujka

Petrokemija
Zeljko Lukunic/PIXSELL
24.02.2014.
u 08:00

Neformalno se čuje da su potencijalni ulagači razočarani nepovoljnim uvjetima dobave plina koje dogovorila stara uprava

Danas se prvi put sastaju predstavnici Povjerenstva za odabir strateškog partnera Petrokemije s predstavnicima triju potencijalnih ulagača – Agrofertom, Borealisom i Bige Holdingom, koji su završili dubinsko snimanje Petrokemije. Iako bi se ovaj susret trebao temeljiti više na pravno formalnim pitanjima vezanim za privatizaciju, ipak je očekivati da će se iznijeti i prva razmišljanja o stanju kompaniju.

Naravno, ne konačna jer svoju ocjenu ulagači daju pojedinačno i na temelju nje će predati obvezujuću ponudu. Neformalno se čuje da su nakon dubinske analize tri kompanije razočarane te da bi čak mogle odustati od obvezujućih ponuda.

Nije tajna da je najveće razočaranje bio ugovor s nepovoljnim uvjetima dobave plina, koji je potpisala bivša uprava Petrokemije do kraja 2014., a sadašnja potkraj prošle godine dodala aneks ugovora, kojim se taj ugovor produljuje i na 2015. godinu zato što prošle godine nisu ispunili svu kvotu nabave, što prema ugovoru moraju. Usto, europsko je tržište postalo nepovoljno za tu industriju zbog cijene plina te pada cijene gnojiva. Je li tko odustao od ulaska u Petrokemiju, znat će se početkom ožujka, kada je rok za dostavu obvezujućih ponuda.

>> Petrokemija tone, ugovoreni skupi plin povećava gubitke

Komentara 1

PR
propalismoFranjoskroz
11:40 24.02.2014.

nevjerovatno je koliko se netko trudi da uništi tvornicu koja ostvaruje prihode do tri milijarde kuna i drugi najveći izvoznik u Hrvatskoj???Lidija koja je vaša uloga u tome???Novac,ucjena,bolesna ambicija...što??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije