Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicija

Globtour Međugorje kupuje posrnulog njemačkog autobusnog prijevoznika

Foto: Thinkstock
17.08.2017.
u 15:35

Rajko Zelenika, predsjednik Uprave Croatia busa i Globtoura Međugorje, potvrdio je kako je u tijeku proces preuzimanja koji bi trebao biti dovršen do početka rujna

Posrnulog njemačkog autobusnog prijevoznika Deutsche Touring sa sjedištem u Eschbornu kupuje grupacija Globtour Međugorje u vlasništvu hercegovačke obitelji Zelenika, unutar kojeg djeluje i zagrebački Croatia bus.

Rajko Zelenika, predsjednik Uprave Croatia busa i Globtoura Međugorje, za tportal je potvrdio kako je u tijeku proces preuzimanja koji bi trebao biti dovršen do početka rujna.

- Globtour s Touringom čvrsto surađuje već tri desetljeća, a Croatia bus, koji smo preuzeli 2013. godine, već oko 50 godina surađuje s istim njemačkim partnerom te u cilju očuvanja zastupljenosti naših interesa na tom vrlo zahtjevnom, ali i punom konkurencije njemačkom tržištu, odlučili smo se na taj potez - rekao je Zelenika.

Tvrtka je prije nekoliko mjeseci završila u stečaju, a stečajni upravitelj Miguel Grosser rekao je da hrvatski Croatia bus/Globtour Međugorje nastavlja s poslovanjem i zadržavanjem 92 radnika u Njemačkoj. Frankfurter Allgemeine Zeitung piše da će Hrvati nastaviti poslovanje u Njemačkoj te preuzeti dvije poslovnice u Hrvatskoj i Srbiji, dok se za češki dio posrnule tvrtke još traži rješenje, a pregovori s investitorima traju.

Komentara 7

SM
siki_miki
16:54 17.08.2017.

jest da mu je prtljaga bila 14 kn po torbi (u RH prijevoznika 5 do 7 kn) al nemam daljnjih primjedbi na uslugu.

WE
westsouth
16:26 17.08.2017.

svaka vam cast

DU
Deleted user
16:02 17.08.2017.

Međugorje je centar svijeta, tko nije bio nek posjeti etno selo i salu Herceg. Ljudi moji gospa je od bjede ucinila Californiju. Hercegovci kupuju Njemacku.... na ponos su hrvatskog roda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije