Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fortenova Konsolidira veleprodaju

Fokus Roto dinamica pića, a Velproa hrana i neprehrambeni proizvodi

Savko Ledić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
30.01.2020.
u 13:15

Ujedno će Velpro nastaviti i suradnju s malim trgovinama i nezavisnim maloprodajnim segmentom te će i dalje razvijati projekt Plus Marketa.

Fortenova grupa od početka veljače kreće u razdvajanje poslovanja unutar veleprodajnog segmenta, a u sklopu kojeg će se Roto dinamic fokusirati na distribuciju pića unutar kanala HoReCa (hoteli, restorani, kafići) kupaca, dok će Konzum, kojem je krajem godine pripojena kompanija Velpro-centar, svoj poslovni fokus staviti na distribuciju hrane i neprehrambenih proizvoda u HoReCa kanalu, priopćili su iz te kompanije.

Ujedno će Velpro nastaviti i suradnju s malim trgovinama i nezavisnim maloprodajnim segmentom te će i dalje razvijati projekt Plus Marketa. Daljnjom konsolidacijom veleprodaje unutar Fortenova grupe, osigurat će se još kvalitetniji poslovni fokus i specijalizacija, koja će rezultirati višom razinom usluge za krajnje veleprodajne kupce, optimizacijom opskrbnog lanca i ukupnog poslovanja te boljim iskorištavanjem sinergija, tvrde iz Fortenove. Roto dinamic lani je imao 954 milijuna kuna ukupnih prihoda, a posluje u 15 prodajno-distributivnih centara iz kojih svakodnevno opskrbljuje više od 7000 dostavnih mjesta. Velpro je pak lani imao 1,2 milijarde kuna prihoda i 16 prodajno-distributivnih centara u kojima kupcima nudi više od 10.000 artikala.

– Danas posluje s više od 5000 pravnih subjekata od čega je 450 pod brendom malih trgovina – Plus market i ima stratešku suradnju sa svim udrugama malih nezavisnih trgovaca na području RH – kazao je Slavko Ledić, predsjednik uprave Konzuma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije