Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postignut dogovor

EBRD izlazi suvlasništva Jadranka hotela

Foto: Goran Kovacic/pixsell
23.06.2014.
u 15:39

Navedenim ugovorom, Jadranka d.d. postaje vlasnik 100% udjela u tvrtki Jadranka hoteli

Jadranka d.d. i Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) sklopili su ugovor o kupovini 31,64% udjela u društvu Jadranka hoteli d.o.o. Navedenim ugovorom, Jadranka d.d. postaje vlasnik 100% udjela u tvrtki Jadranka hoteli.

U povodu potpisivanja ugovora, predsjednik Uprave Jadranke d.d. Sanjin Šolić zahvalio je EBRD-u na podršci koju su u proteklih šest godina pružili razvoju poslovanja tvrtke te dodao kako je ta banka pružila ključnu podršku u započinjanju procesa transformacije Jadranke i Lošinja u vodeću vitality destinaciju. EBRD je ušao u suvlasništvo Jadranka hotela početkom 2008. godine, čime je započeo ciklus ulaganja (CAPEX plan), izvorno procijenjen na 80 milijuna eura, koji je obuhvaćao rekonstrukciju i podizanje kategorija svih šest hotela u vlasništvu Jadranke na razinu 4 i 5 zvjezdica. Početkom 2014. vlasnik 89,14% Jadranke d.d. postala je zagrebačka tvrtka Beta Ulaganja, u vlasništvu UK Prosmvyaza, društva za upravljanje investicijskim fondovima iz Ruske Federacije, koje uz nekoliko zatvorenih i otvorenih investicijskih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji.

Uz nastavak provedbe CAPEX plana, novi vlasnici pružili su podršku i za realizaciju projekata ulaganja u rekonstrukciju i produljenje piste Zračnog pristaništa Mali Lošinj, izgradnju marine na otoku Lošinju te izgradnju golf resorta Matalda, ukupno vrijednih preko 100 milijuna eura. Realizacijom navedenih projekata, koji čine jedan od najvećih investicijskih ciklusa u hrvatskom turizmu u posljednjih nekoliko desetljeća, omogućit će se podizanje kvalitete turističke ponude Lošinja na potpuno novu razinu.

>> U novu marinu 
u Slanom ulažemo 60 milijuna kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije