Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Središnja banka

EBC zadržao kamatu na rekordno niskoj razini od 1%

ECB
REUTERS
10.06.2010.
u 21:07

Zbog posrnulog gospodarstva Europska središnja banka i Bank of England ostavile su kamatne stope na rekordno niskoj razini. ECB je zadržao stopu na jedan posto kao što je i bilo očekivano

Europska središnja banka i britanska središnja banka Bank of England zadržale su rekordno niske kamatne stope, na jedan, odnosno pola posto.

Odluka o zadržavanju ključne kamatne stope u eurozoni na važećih jedan posto, što je njihova rekordno niska razina, bila je i očekivana među ekonomistima i analitičarima.


To je prvo zasjedanje ECB-ova odbora za monetarnu politiku nakon što je središnja banka eurozone odlučila kupovati obveznice zemalja članica kako bi smanjila pritiske u eurozoni koje je generirala dužnička kriza.

 

Bank of England također je pak izvijestila da kamatne stope ostaju na rekordno niskih 0,5 posto na prvom zasjedanju od formiranja nove britanske koalicijske vlade. Očekivanu odluku banka je donijela kako ne bi dodatno oslabila posrnulo gospodarstvo pred skorašnju objavu golemih proračunskih rezova radi smanjenja deficita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije