Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno s novcem

Donosimo popis prijevara kojih se morate čuvati na odmoru

konobar
Thinkstock
10.07.2012.
u 12:46

Godišnji odmor ne predstavlja samo odmor već i potencijalnu opasnost od raznih vrsta prevara. Mnogi mogu iskoristiti vašu naivnost i neopreznost. Budite na oprezu!

 

Kako godišnji odmor treba predstavljati nezaboravno iskustvo koji ćete upamtiti za cijeli život, ponekad se odmori mogu pretvoriti u katastrofu koju jednostavno želite što prije zaboraviti. Mnogi koji na brzinu žele doći do lakog plijena, iskorištavaju najezdu turista na najbolji mogući način tako da ih zbog njihovog neznanja ili naivnosti prevare na razne načine. Donosimo vam prevare kojih se pripazite kada odete na putovanje. 
Oprez s gotovinom 
Tehnički gledano, u ovom slučaju ne govorimo o klasičnoj vrsti prijevare. Ipak, razni džepari mogu na razne načine iskoristiti vašu naivnost ili jednostavno nepažljivost koja može rezultirati najgorim ishodom. Novčanici, otvorene torbe i slično uvijek su poželjne mete koje su privlačne potencijalnim džeparima, pogotovo ako se nalazite u gužvama na ulici, trgovačkim centrima ili plažama. S tim da postoji mnogo profesionalaca kod kojih nećete ni shvatiti ni primijetiti da ste opljačkani. 

 

Iako godišnji odmor treba predstavljati nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život, ponekad se može pretvoriti u katastrofu koju ćete jednostavno poželjeti što prije zaboraviti. Oni koji na brzinu žele doći do lakog plijena iskorištavaju najezdu turista najbolje što mogu pa ih zbog njihova neznanja ili naivnosti varaju na razne načine. Donosimo vam prevare kojih se trebate čuvati kada odete na putovanje.

Oprez s gotovinom 

Tehnički gledano, u ovom slučaju ne govorimo o klasičnoj vrsti prijevare. Ipak, razni džepari mogu na razne načine iskoristiti vašu naivnost ili jednostavno nepažljivost koja može rezultirati lošim ishodom. Novčanici, otvorene torbe i slično uvijek su poželjne mete koje su privlačne potencijalnim džeparima, pogotovo ako se nalazite u gužvama na ulici, trgovačkim centrima ili plažama. S tim da postoji mnogo profesionalaca pa nećete ni primijetiti da ste opljačkani. 

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije