Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji PBZ INVEST

Dodijeljene godišnje nagrade TOP OF THE FUNDS

top of the funds,nagrade
''
19.12.2013.
u 14:00

Za najbolji kunski novčani otvoreni investicijski fond s javnom ponudom nagrada je pripala PBZ Novčanom fondu kojim upravlja PBZ invest d.o.o.

Na svečanoj sjednici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK) danas su dodijeljene godišnje nagrade TOP OF THE FUNDS za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom te najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2012. godini. Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, priopćili su iz HGK.

Za najbolji kunski novčani otvoreni investicijski fond s javnom ponudom nagrada je pripala PBZ Novčanom fondu kojim upravlja PBZ invest d.o.o.

Nagrada za najbolji obveznički otvoreni investicijski fond pripala je obvezničkom fondu Capital One kojim upravlja ICAM d.o.o., a za najbolji mješoviti otvoreni investicijski fond Allianz Portfoliju kojim upravlja Allianz Invest d.o.o. Nagradu za najbolji dionički otvoreni investicijski fond dobio je dionički fond Neta New Europe kojim upravlja Neta Capital Croatia d.o.o., a za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima Allianz Invest d.o.o.

 Hrvoje Krstulović, predsjednik Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK kazao je kako je važno u toj djelatnosti vratiti samopouzdanje te okupiti rezerve.
- Investicijski fond može doprinijeti oporavku tvrtke, ali i cijeloga hrvatskog gospodarstva - napomenuo je Krstulović.   

Udio imovine otvorenih investicijskih fondova u ukupnoj imovini financijskih posrednika na kraju 2012. bio je 2,44 posto. Ukupna neto imovina otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom na kraju listopada 2013. bila je 12,5 milijardi kuna, a njihov udio u ukupnoj imovini otvorenih investicijskih fondova bio je 97,93 posto, ostalo su otvoreni investicijski fondovi s privatnom ponudom i fondovi rizičnog kapitala. Ukupna imovina otvorenih investicijskih fondova u odnosu na listopad 2012. porasla je za 1,14 posto. U isto vrijeme neto imovina otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom porasla je za 2,1 posto. 

>>Novi HGK: Sprema se otkaz za 140 zaposlenih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije