Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedaće po fejsu

Dioničari tuže Facebook i banke zbog tajenja podataka

mark zuckerberg,facebook (1)
Reuters/PIXSELL
23.05.2012.
u 17:41

– Zbog većeg broja mobilnih korisnika prognoziran je pad rasta, o čemu je Facebook izvijestio samo birane ulagače – tvrdi se u tužbi

Dioničari tuže Facebook, glavnog izvršnog direktora tvrtke Marka Zuckerberga, J.P. Morgana, Goldman Sachs i druge zbog skrivanja negativnih prognoza o smanjenju rasta prihoda od javnosti uoči inicijalne javne ponude prošlog petka. Tužbu su danas ujutro okružnom sudu u Manhattanu u New Yorku podnijeli Brian Roffe Profit Sharing Plan, Jacob Salzmann i Dannis Palkon.

Naime, kako tvrde tužitelji, Facebook je u vrijeme prvog stavljanja dionica u prodaju na newyorškoj burzi prolazio kroz smanjenje rasta prihoda zbog sve većeg broja ljudi koji su tu društvenu mrežu koristili putem mobilnih uređaja, a ne klasičnih računala. Te informacije, navodi se u tužbi, nisu dobili svi, već samo neki, izabrani ulagači.

Ove tužba dolazi kao novi udarac za Facebook koji je nakon IPO-a, tijekom kojeg je prikupio 16 milijardi dolara, iskusio probleme s cijenama dionica. Tvrtka je prvotno uoči izlistavanja za svoje dionice odredila cijenu od 28 do 35 dolara, što je kasnije povećano na 34 do 38 dolara. Tijekom same inicijalne javne ponude cijena dionica dosegla je 43 dolara, što je bilo slabije od očekivanja od 60 posto. Već drugog dana trgovanja dionica je potonula za golemih 13 posto, na 33 dolara, čime je izgubljeno više od 13 milijardi dolara burzovne vrijednosti Facebooka, a jučer je cijena pala na 31 dolar.

Ključne riječi

Komentara 12

JO
johndoe2
18:00 23.05.2012.

napuhano gov...o...puklo pa sad smrdi na sve strane ne vrijedi to rekao bi naš narod \"pišljiva boba\"

DU
Deleted user
18:18 23.05.2012.

HAHAHA

DU
Deleted user
17:59 23.05.2012.

Zbilja, zapita li se iko sta to navodno vrijedi te puste milijarde? Novi .com baloon!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije