Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euforija na Burzi

Dionica Adrisa četiri puta trgovanija od prvog pratitelja ENT-a

Zagrebačka burza
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
02.06.2015.
u 06:45

Tako je povlaštena dionica bilježila 8,8 milijuna kuna prometa uz skok cijene od 9% na 393 kune, dok je redovna dionica dodala gotovo sedam milijuna kuna prometa uz 7% rasta cijene na 510 kuna

Sklapanje ugovora Adrisa i British American Tobbaca (BAT) o prodaji duhanskog biznisa jučer je oduševilo ulagače na Zagrebačkoj burzi čime je nastavljen višetjedni uspon "rovinjske dionice". Oko 15 sati redovna i povlaštena dionica Adrisa bile su uvjerljivo najtrgovanije.

Tako je povlaštena dionica bilježila 8,8 milijuna kuna prometa uz skok cijene od 9% na 393 kune, dok je redovna dionica dodala gotovo sedam milijuna kuna prometa uz 7% rasta cijene na 510 kuna. Koliki je bio interes ulagača, dovoljno govori činjenica da je promet dionicama Adrisa bio četiri puta veći od prvog pratitelja, dionice Ericssona Nikole Tesle koja je bilježila 1,7 milijuna kuna prometa.

Time je nastavljen uspon Adrisove dionice koja je u posljednjih mjesec dana – kada je postalo jasno da će duhanski biznis biti prodan – porasla od 9 posto, koliko je ojačala povlaštena, pa do 15,8 posto, koliko bilježi redovna dionica. BAT je Adrisu platio 505 milijuna eura, što se Anti Augustinoviću, analitičaru Erste banke, čini vrlo dobrom cijenom, a interes na burzi dokazuje da je cijena i iznad očekivanja tržišta. "Duhanski dio poslovanja već je neko vrijeme pod snažnim tržišnim, regulatornim i konkurencijskim pritiscima, sa slabim dugoročnim izgledima", kaže Augustinović.

>>Adris prodao duhansko poslovanje Britancima za pola milijarde eura!

>>Adris prodaje radnicima dionice i na kredit

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije