Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA POMOĆ

Coca-Cola osigurala 1,7 milijuna dolara za poplavljena područja

Coca-Cola
Reuters/PIXSELL
23.10.2014.
u 14:02

U prikupljanju sredstava sudjelovale su Coca-Coline podružnice iz cijeloga svijeta

Za ovnovu područja u Hrvatskoj, BiH i Srbiji koja su stradala u svibanjskim poplavama Coca-Cola je osigurala dodatnih milijun američkih dolara s čime se ukupna pomoć ove svjetski poznate tvrtke popela na 1,7 milijuna dolara. Iz tvrtke navode da će u dogovoru s vladama tri države, te Izvršnim predsjednikom Hrvatskog Crvenog križa, sredstva biti uplaćena Nacionalnim društvima Crvenog križa, članicama Međunarodne Federacije društava Crvenog križa i bit će upotrijebljena za obnovu obrazovnih, sportskih i kulturnih objekata te obnovu sustava primarne zdravstvene zaštite.

U prikupljanju sredstava sudjelovale su Coca-Coline podružnice iz cijeloga svijeta, a akciju su pojedinačnim donacijama i uključivanjem u volonterske akcije pomoći poplavljenim područjima podržali i brojni zaposlenici. Isto tako za poplavljena područja u Hrvatskoj Coca-Cola je omogućila 140.000 dolara financijske pomoći. Od svibnja do srpnja ove godine na poplavljena područja isporučeno je 43.000 litara vode i ostalih proizvoda te organizirano šest volonterskih akcija u kojima je sudjelovalo 50-ak zaposlenika i ostvareno šestotinjak volonterskih sati.

Poplavljenim je područjima u Srbiji donirano 85.000 litara vode, a Coca-Colini volonteri ostvarili su približno 6000 volonterskih sati. U Bosni i Hercegovini poplavljenim je područjima isporučeno 95.000 litara vode i drugih proizvoda, a Coca-Colini zaposlenici u osam volonterskih akcija ostvarili su 1120 volonterskih sati.

>> Jakovina: Nećemo dopustiti da itko profitira od lažno prijavljenih šteta

>> Pogledajte snimku iz zraka nezapamćene poplave u Koprivnici!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije