Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NETRANSPARENTNOST

Član Upravnog odbora optužuje čelnike HAK-a za autokraciju

prof. Dadić na presici u Europskom domu
Patrik Macek/Pixsell
08.12.2010.
u 15:59

Profesor Prometnog fakulteta Ivan Dadić, jedan od sedam članova UO Hrvatskog autokluba, istupima na televiziji i konferencijama za novinare upozorava na "boljševizam" i netransparentno poslovanje u HAK-u

Profesor Dadić ne želi kompromitirati svoje dugogodišnje djelovanje u HAK-u te se stekao dojam, što je i on sam potvrdio na konferenciji za novinare 8. prosinca u Europskom domu u Zagrebu, da se želi izvući iz nekakve moguće afere i "oprati ruke dok su mu još dovoljno čiste da bi se oprale" i upozoravanjem javnosti na nepravilnosti u HAK-u pošteno odraditi onih nekoliko tisuća kuna koje prima kao naknadu za članstvo u UO HAK-a.

Po njegovim riječima kadroviranje u HAK-u puno je nepravilnosti i na odgovorna mjesta primaju se ljudi koji ne zadovoljavaju uvjete i pored kandidata na natječaju koji zadovoljavaju sve uvjete. Posluje se netransparentno, javnost se isključuje iz poslovanja HAK-a iako to statut samog HAK-a ne dopušta ako nije riječ o sjednicama na kojima se spominju nekakve poslovne tajne, i manipuliranjem glasovima dolazi se do raspolaganja sa stotinjak milijuna kuna koje godišnje "vrti" HAK.

Iz rada se isključuju veliki HAK-ovi klubovi poput Sigeta i Rijeke, a iz manjih klubova, gdje se lakše manipulira glasovima, na odgovorna mjesta postavljaju se osobe koje su istodobno i zaposlenici HAK-a te se njima može lakše manipulirati. Predsjednik I. Bikić vrh HAK-a puni svojim stranačkim kolegama, ali nije pri tome bitno što su iz SDP-a, nego što su iz Bikićeve klike unutar stranke, istaknuo je prof. Dadić rekavši da je u svim strankama stanje isto i svugdje se, kako se njemu čini, još uvijek radi boljševički i autokratski umjesto demokratski i transparentno.

Zbog svoje borbe za transparentnost prof. Dadić mogao bi izgubiti mjesto u UO HAK-a, predsjedništvo je već od klubova tražilo očitovanje o njegovu nastupu u HTV-ovoj emisiji "Hrvatska uživo", ali kako on sam kaže, egzistencija mu nije ugrožena, pred mirovinom je, i njegova borba za transparentno odlučivanje o HAK-ovim milijunima mali je doprinos razvitku hrvatskog društva i države.

Komentara 2

ZV
Zvone4
17:07 08.12.2010.

Palac gore za istup ! Pozdrav profesoru - Zvone

RK
rkosteli
15:18 09.12.2010.

Ovo što profesor kaže je istina, samo je u principu još gore. HAK je organizacija koja živi od javnih ovlasti, ima monopolistički utjecaj na tržištu i puna je korupcije, nepotizma i sukoba interesa. Najgore je na lokalnoj razini gdje se događa da odgovorne odobe u autoklubovima osnivaju privatne tvrtke unutar sustava, prebacuju djelatnosti autoklubova na svoje tvrtke i sl. Zapošljavanje je netransparentno i ne odvija se preko natječaja. Nabava je netransparentna, nema natječaja. Pozivni centar 987 dijeluje tako da namješta poslove vučne službe autoklubovima, dok privatni sektor dobiva mrvice. Autoškole autoklubova uživaju poseban status i imaju tržišno nadmoćan status naspram ostalih autoškola, sastavni su dio HAK- a. Sve je to stvar za USKOK. Bravo profesore!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije