Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državni zavod za statistiku

Cijene stambenih objekata u prvom tromjesečju porasle 7,4 posto

stanovi POS
Marko Jurinec/PIXSELL
17.07.2019.
u 06:39

Cijene postojećih stambenih objekata više su za 3 posto na kvartalnoj, a 7,1 posto na godišnjoj razini

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u prvom tromjesečju ove godine porasle su za 3,5 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok su na godišnjoj razini u prosjeku više za 7,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Novi stambeni objekti u prvom su tromjesečju poskupili u prosjeku za 7,4 posto u odnosu na prethodni kvartal. U odnosu na prvo tromjesečje 2018. cijene novogradnji ojačale su za 10,1 posto, pokazuje izvješće DZS-a. 

Cijene postojećih stambenih objekata više su za 3 posto na kvartalnoj, a 7,1 posto na godišnjoj razini. 

Cijene stambenih objekata u prvom tromjesečju 2019. u odnosu na zadnje lanjsko tromjesečje u prosjeku su za Grad Zagreb više za 4,3 posto, za Jadran 4,6 posto, dok su  za ostala područja niže za 1,4 posto.

I na godišnjoj su razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle, u prosjeku za 11,4 posto, dok je na Jadranu rast iznosio 7,4 posto. Na ostalim područjima cijene stambenih objekata prosječno su na godišnjoj razini bile više za 1 posto.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
08:43 17.07.2019.

Za vlasnike nekretnina Hrvatska je uistinu najljepša zemlja na svijetu. Ali ne zbog prirodnih ljepota nego zbog zakonodavstva i politike koju kontrolira rentijerski lobi.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
09:33 17.07.2019.

tko kupuje nekretnine u hrvatskoj?

JO
jozo05
19:10 17.07.2019.

Ja prodajem nekretninu u Rijeki vec 15 Godina za istu cijenu i jos ju nisam prodao. Tko je u krivom ja koji prodajem ili Presse koji ovo objavljivaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije