Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENOVANJE

Carlos Piñerúa šef Svjetske banke za regiju

Carlos Piñerúa
Foto: Svjetska banka
02.09.2014.
u 08:00

Makroekonomist iz Venezuele dosad je radio za Svjetsku banku na razvoju privatnog i financijskog sektora u Indoneziji

Svjetska banka imenovala je Carlosa Piñerúu na mjesto novog voditelja ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju. Zamijenit će Hongjoo J. Hahma čiji je mandat istekao. Piñerúa dolazi s funkcije koordinatora za pitanja razvoja privatnog i financijskog sektora Svjetske banke u Indoneziji.

Rođen je u Venezueli, makroekonomski je stručnjak, specijaliziran na području bankarstva, financija i konkurentnosti. Dosad je radio u središnjoj i Južnoj Americi, središnjoj Aziji i na Bliskom istoku. Radio je i u MMF-u kao voditelj misije i savjetnik, gdje je koordinirao usluge tehničke pomoći prema 30-ak zemalja.

Kod nas će se baviti upravljanjem podrškom koju Svjetska banka pruža u sklopu Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje od srpnja 2013. do lipnja 2017., s težištem na javnim financijama, odnosno fiskalnoj konsolidaciji u svrhu ubrzavanja ostvarenja trajnog rasta, na jačanju konkurentnosti, na strukturnim, institucionalnim i upravnim reformama te maksimizaciji koristi od pristupanja EU, posebno korištenju sredstava iz fondova.

>> Svjetska banka: Hrvatska polako izlazi iz krize

>> Milanović odgovorio Svjetskoj banci: Jedini naš interes je Hrvatska

Komentara 1

DJ
djurex
08:46 02.09.2014.

Svjetska banka ha ha znaci to su najmoderniji lihvari koji lihvare cijele narode i drzave,dovode ih svjesno i namjerno do bankrota da bi onda za manji dio duga preuzeli sve prirodne i nacionalne resurse..to su svjetski izrabljivaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije