Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZAMRZNUT' PROJEKT SJEVERNI TOK 2

Burzovne cijene plina u porastu

Puštanje u puni pogon Sjevernog toka 2 planira se 1. listopada. Washington je u mandatu Donalda Trumpa udarao sankcije na sve kompanije koje su bile povezane s izgradnjom plinovoda
ANTON VAGANOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23.02.2022.
u 10:10

Cijena ožujskih futuresa  na čvorištu TTF u Nizozemskoj porasla je na 960,6 dolara za 1000 kubičnih metara, ili 82 eura po megavatsatu. Ukupno povećanje cijene plina od početka dana iznosi oko 2,8 posto.

Burzovne cijene plina u Europi tijekom trgovanja u srijedu porasla je iznad 960 dolara za tisuću kubičnih metara, prvi put od 14. veljače, pokazuju podaci londonske burze ICE.

Cijena ožujskih futuresa  na čvorištu TTF u Nizozemskoj porasla je na 960,6 dolara za 1000 kubičnih metara, ili 82 eura po megavatsatu. Ukupno povećanje cijene plina od početka dana iznosi oko 2,8 posto.

Analitičari podsjećaju da je u utorak njemački kancelar Olaf Scholz rekao kako Berlin zaustavlja certifikaciju plinovoda Sjeverni tok 2, nakon što je Rusija priznala dvije odmetnute proruske regije na istoku Ukrajine, Donjeck i Luhansk.

I njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Burbock rekla je da je "projekt Sjeverni tok 2 zamrznut".

Cijene nafte stabilizirale su se pak na međunarodnim tržištima iznad razine od 97 dolara, u svjetlu zabrinutosti za opskrbu nakon ruskog priznanja dviju istočnoukrajinskih regija koje su pod kontrolom proruskih separatista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije