Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Brajković preuzeo kormilo Uljanika

Antun Brajković (prvi slijeva) zamijenit će Karla Radolovića (prvi desno), no on i dalje ostaje u nadzornom odboru pulskog brodogradilišta
import
22.05.2006.
u 12:17

Karlo Radolović odstupio je nakon 26 godina s čela brodogradilišta Uljanik te upravljačku palicu predao Antunu Brajkoviću, dosadašnjem članu Uprave. Radolović ostaje u Upravi kao član.
Pri imenovanju novog čelnika Hrvatski fond za privatizaciju nije otvarao natječaj, s objašnjenjem da su zadovoljni načinom rada dosadašnje Uprave. Motiv za smjenu Radolovića su godine jer pravilnik Uljanika ne dopušta da rukovoditelji budu stariji od 65 godina, tako da bi bivši direktor morao prekinuti mandat za dvije godine.

Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vesna Dejanović podnijela je ostavku na Vijeću SSSH, a na mjesto v. d. predsjednika umjesto nje izabran je Ivan Tomac, predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske. Iz SSSH je odstupio i dosadašnji tajnik Željko Klaus.

Tvrtka Vinchem, koja se bavi farmaceutskom trgovinom, nedavno je otvorila zagrebačko zastupništvo te za voditelja postavila Dubravka Kršula, koji je donedavno radio u Plivi. Zagrebački je ured istodobno i europsko predstavništvo, u kojem će biti baza za širenje na ostatak staroga kontinenta.

Odjel sistemske integracije tvrtke Eurocomputer Systems ojačan je dolaskom Sunčice Bulum-Panza na radno mjesto starije konzultantice. S. Bulum-Panza dolazi iz tvrtke Teched, gdje je obavljala poslove konzultantice za menadžment operacija. Bit će zadužena za savjetovanje u području organizacije i implementacije upravljanja IT sustavima. Rođena je 1965. godine i diplomirana je inženjerka elektrotehnike.

Prije dolaska u Teched, radila je u tvrtki Caatoosee kao sistem inženjer, a jednake je poslove obavljala i u Državnom zavodu za statistiku. Iskustvo je stekla i u Končar inženjeringu kao projektant stabilnih postrojenja u elektromotornoj vuči. Radila je na brojnim projektima, među ostalim u Hrvatskim željeznicama, Međubankarskoj uniji te Kvarner Wiener Städtische osiguranju.

Tvrtka Transadria iz Rijeke, uvrštena u Kotaciju javnih dioničkih društava, obavijestila je burzu o promjenama u Nadzornom odboru. Iz nadzornog tijela odstupio je zamjenik predsjednika Milan Šujica, a zamijenile su ga nove članice Gordana Delić i Duška Klisović.

Predsjednik Hrvatskog društva za maksiofacijalnu, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju glave i vrata te predstojnik Klinike za kirurgiju, lica, čeljusti i usta KB-a Dubrava Mišo Virag izabran je za člana Kraljevskog zbora kirurga Engleske, kao prvi predstavnik te institucije iz Hrvatske. M. Virag je i profesor na zagrebačkom Medicinskom fakultetu.

Vlada je na zatvorenoj sjednici razriješila dužnosti pomoćnika ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Davida Soptu te umjesto njega imenovala Željka Kuprešaka. S iste su dužnosti razriješeni i Petar Turčinović, Miro Kovač i Jasminka Novak. Damir Brdek istodobno je imenovan na mjesto zamjenika ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova.


DOBITNIK Dragan Primorac

Ministar znanosti Dragan Primorac na domaća sveučilišta vraća desetak hrvatskih znanstvenika iz inozemstva, koji su se odazvali njegovu pozivu za povratak u domovinu. Ministarstvo je za njih osiguralo 18 radnih mjesta, a u prvoj će fazi po trojica doći na splitsko i riječko sveučilište i po jedan na zagrebačko, zadarsko i osječko sveučilište.


GUBITNIK Dario Lovrić

Dosadašnji predsjednik uprave Addenda zdravstvenog osiguranja Dario Lovrić, ostao je bez licencije. Na drakonsku se mjeru odlučila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, nezadovoljna gubicima tvrtke, ali i kršenjem zakona unatoč upozorenjima regulatora. Ne sredi li ubrzo poslovanje, bez dozvole za rad moglo bi ostati i osiguravajuće društvo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije