Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Belupo za 390 milijuna kuna gradi dvije tvornice

b
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
21.12.2013.
u 15:37

Vrijednost investicije je 390 milijuna kuna u tri godine, a gradit će se dvije nove tvornice u okrilju Podravkine tvrtke kćeri Belupa

Podravkin Nadzorni odbor jučer je odobrio prijedlog uprave za gradnju novih farmaceutskih pogona u Koprivnici.

Vrijednost investicije je 390 milijuna kuna u tri godine, a gradit će se dvije nove tvornice u okrilju Podravkine tvrtke kćeri Belupa – tvornica polukrutih i tekućih te tvornica krutih oblika lijekova.Gradnja bi trebala početi dogodine, a tvornice započeti rad u prvom kvartalu 2017. godine.

– Sav prihod, svu tehnologiju te sva znanja i vještine koje Belupo posjeduje stavljaju u službu investicija u proizvodne pogone u Republici Hrvatskoj te na taj način izravno pridonose ostvarenju strateških ciljeva ove zemlje – zapošljavanju, gospodarskom rastu, rastu bruto nacionalnog proizvoda te povećanju izvoza – izjavio je Zvonimir Mršić, šef Podravkine uprave.Hrvoje Kolarić, šef Belupova poslovodstva, pak, objasnio je kako će se pogoni graditi na parceli veličine 80.000 metara četvornih južno od postojećih Belupovih tvornica, a uz dvije tvornice gradit će se i novo skladište sirovina i ambalaže.– Gradnjom novih proizvodnih pogona Belupo će novim proizvodima i novim tehnologijama ojačati svoju konkurentsku tržišnu poziciju s jedne strane, a s druge strane novim proizvodnim kapacitetima postat ćemo proizvodno fleksibilniji – kazao je on.Ustvrdio je kako je riječ o “velikom izazovu” i potezu od “strateške važnosti” za Belupo i grupu Podravka.Belupo trenutačno ima dvije tvornice u Koprivnici, tvornicu krutih farmaceutskih oblika te tvornicu polukrutih farmaceutskih oblika – krema, masti i gelova, koje zajedno s novim laboratorijima kontrole kvalitete i skladišnim prostorom predstavljaju – kako tvrde u kompaniji – najsuvremenije proizvodne pogone farmaceutske industrije u ovom dijelu Europe.

Nove su pogone, u kojima bi, prema neslužbenim informacijama, radilo stotinjak ljudi, u koprivničkoj tvrtki projektirali mjesecima i samo se čekalo odobrenje predstavnika vlasnika za to ulaganje.Zanimljivo je da je Vlada nedavno gradnju Belupovih pogona uvrstila u “katalog” privatnih investicija u idućoj godini iako taj projekt još formalno nije bio prihvaćen.Posebno se ističe činjenica da će koprivnička grupacija nova postrojenja sagraditi vlastitim novcem, bez zaduživanja, i to samo tri godine nakon što je zbog suspektno kriminalnih radnja bivšeg menadžmenta bila gotovo pred bankrotom.

>> Odluka o novoj Belupovoj tvornici još ove godine

Komentara 1

DU
Deleted user
20:47 27.12.2013.

Možda su dame i gospoda pročitali moj prijašnji komentar, pa se odluka brzo donijela. Drago mi je da konačno počinje nova investicija. Dragi moji, iz krize se może izaći samo investicijama i radom. Bravo Belupovci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije