Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZIMANJE

Bayer za Monsanto nudi oko 65 milijardi dolara

Werner Baumann, designated CEO of German pharmaceutical and chemical maker Bayer AG poses at the annual general meeting in Cologne, Germany, April 29, 2016.     REUTERS/Wolfgang Rattay
Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
18.07.2016.
u 06:30

Bayer je, naime, ponudio 1,5 milijardi američkih dolara kao naknadu u slučaju neuspjeha dogovora zbog ograničenja zaštite tržišnog natjecanja te je tako potvrdio da je siguran u uspješno sklapanje dogovora.

Njemački Bayer ne odustaje od preuzimanja američkog Monsanta te je povećao ponudu na oko 65 milijardi dolara, odnosno sa 122 na 125 dolara za dionicu američke kompanije. Revidirana ponuda predstavlja premiju od 40 posto u odnosu na završnu cijenu dionica Monsanta 9. svibnja. Nakon nedavne odbijenice, Bayer je nastavio voditi razgovore s Monsantom, a spreman je, ako bude potrebno, izvršiti određene obveze prema regulatorima kako bi se moguće preuzimanje Monsanta dovršilo. Bayer je, naime, ponudio 1,5 milijardi američkih dolara kao naknadu u slučaju neuspjeha dogovora zbog ograničenja zaštite tržišnog natjecanja te je tako potvrdio da je siguran u uspješno sklapanje dogovora. Potvrdio je i da je ugovor o sindiciranom kreditu koji je dostatan za pružanje cjelokupnog financiranja transakcije gotov i spreman za supotpisivanje od pet banaka (BofA Merrill Lynch, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC i JP Morgan).

– Sigurni smo da je ova transakcija najbolja prilika koja bi dioničarima Monsanta osigurala vrlo atraktivnu, neposrednu i sigurnu vrijednost. Bayer je u cijelosti predan ostvarenju ove transakcije – rekao je Werner Baumann, izvršni direktor Bayera AG.

>> Monsanto obnovio razgovore s BASF-om radi alternative Bayerovoj ponudi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije