Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRŽIŠNO NATJECANJE

AZTN odobrio koncentraciju poduzetnika Andre i Novi list

novi list,kasni modernizam,uredska zgrada,portal
Nel Pavletić/PIXSELL
18.02.2013.
u 11:17

Agencija je protiv Andra ipak pokrenula postupak izricanja upravno-kaznene mjere zbog nepodnošenja prijave namjere provedbe koncentracije na ocjenu u zakonskom roku

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) danas je objavila kako je odobrila koncentraciju poduzetnika Andre d.o.o. i Novi list d.d. do koje je došlo kada je Andre stekao 80,3 posto udjela u Novom listu. Unatoč tome, Agencija je protiv Andra pokrenula postupak izricanja upravno-kaznene mjere zbog nepodnošenja prijave namjere provedbe koncentracije na ocjenu u zakonskom roku.

"Sudionici koncentracije su prije njezine provedbe djelovali na istim mjerodavnim tržištima. Riječ je o tržištu naklade općeinformativnih dnevnika i tržištu oglašavanja u općeinformativnim dnevnicima na kojima je Novi list djelovao izravno, a Andre neizravno, putem vlasničkih udjela u Glasu Istre Novine. Provedbom koncentracije Andre na tim tržištima ima udjele između 10 i 15 posto. Agencija je utvrdila da provedbom koncentracije nije došlo do negativnih učinaka na tržišno natjecanje s obzirom na broj i tržišnu snagu konkurenata koji djeluju na tim tržištima. Naime, više od 70 posto udjela u tržišta prodane naklade i više od 60 posto u tržištu oglašavanja u općeinformativnim dnevnicima odnosi se na dnevnike 24 sata, Jutarnji list i Večernji list. Stoga bi povećanjem tržišnog udjela poduzetnika Andre ova koncentracija mogla pridonijeti jačanju konkurencije između nakladnika na mjerodavnim tržištima", navodi se u priopćenju AZTN-a.

Kako Andre nije na vrijeme prijavio namjeru provedbe koncentracije, a obveza za to nastala je 25. studenog 2011. godine, kada je kupnja udjela u Novom listu provedena kroz Središnji depozitarij SKDD-a, prijeti mu kazna u visini do 1 posto ukupno ostvarenog prihoda na tržištima na kojima djeluju sudionici koncentracije.

>> AZTN odobrio koncentraciju Tommyja i Keruma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije